Nesen braucu uz nedēļu pie mammas, bet vīru atstāju vienu. Kā gan es pēc tam to nožēloju. Ja istabas vēl cik necik bija tīras, tad virtuvi nācās tīrīt divas dienas. Vīrs nesaprašanā jautāja: „Kas tad nav tā?” Nācās viņam stāstīt par galvenajiem virtuves kopšanas principiem. Ar tiem kārtība virtuvē garantēta.
Tagad redzu, ka cenšas. Arī man vieglāk, patērēju mazāk spēka un laika. Tāpēc arī vienmēr stigri ievēroju principus, kas palīdz uzturēt kārtību. Pastāstīšu par 15 ieteikumiem.
Uzkopšanu veiciet darba gaitā.
Kad gatavojat ēst, gadās, ka kas izšļakstās, nosmērējas. Centieties uzreiz notīrīt nosmērētās virsmas, salikt atpakaļ izmantotās garšvielas, produktus, kas vairāk nebūs vajadzīgi. Kamēr ēdiens gatavojas, nomazgājiet traukus.
Nelieciet uz galda netīros traukus
Daudzām ir paradums likt karoti vai dakšiņu, ar kuru kaut ko maisījāt vai apgrozījāt, tieši uz galda. Pēc tam tur paliek taukaini traipi. Labāk šim nolūkam izmantot salveti vai mazu šķīvīti.
Nomazgājiet virtuves piederumus tieši pēc lietošanas.
Ir trīs lietas, kuras noteikti uzreiz jānomazgā: rīve, sietiņš un naži. Ja pie tām pielips ēdiena atliekas, būs grūti vēlāk nomazgāt.
Izveidojiet speciālas zonas
Sagatavojiet atsevišķu vietu katram gatavošanas procesam. Tā jūs padarīsiet netīru tikai vienu zonu, nevis visu darba virsmu. Jums atliks vien notīrīt šo zonu un vietu ap izlietni.
Uzkopšanas līdzekļus glabājiet zem izlietnes
Ja viss nepieciešamais ir pa rokai, tas ir ļoti ērti. Varat ātri paņemt vajadzīgo un uzreiz pēc izmantošanas nolikt to vietā.
Izlietni turiet tukšu
Ja izlietnē būs kaut viena netīra dakšiņa, tad zemapziņā atkal sākam tur likt netīros traukus. Nekārtība rada nekārtību. Izveidojiet paradumu traukus nomazgāt uzreiz.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Atstāt komentāru