Mana vecmāmiņa prot cept ideālas pankūkas. Katra pankūka kā mākslas darbs, kaut reklāmā rādi. Tās ir tik gardas pie tējas, un ja vēl ar medu.
Reiz, kad biju vēl maza, paskatījos uz šīm pankūkām un pajautāju, vai pildījums netecēs ārā, ja to uzliks uz tādām caurumainām pankūkām.
Vecmāmiņa ilgi smējās, bet nākamajā dienā pagatavoja pankūkas bez caurumiņiem speciāli man. Es biju sajūsmā!
Pankūkas bez caurumiņiem
Kad man vajag pagatavot pankūkas pildīšanai, es izmantoju vecmāmiņas recepti. Labāku es pagaidām neesmu atradusi. Pankūkas gatavot ir viegli un sanāk tās stingras. Ideālas jebkuram pildījumam, īpaši iebiezinātajam pienam vai ievārījumam. Vēl no tām var pagatavot aploksnes ar cieto sieru, zaļumiem un sēnēm. Siers izkusīs, bet neiztecēs!
Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes augu eļļas
4 ēdamkarotes cukura
2 glāzes miltu
2 glāzes piena
4 olas
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 glāze vāroša ūdens
Vanilīns
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Labi sakultas olas ir labu pankūku pamats. Tās jākuļ kopā ar cukuru, vanilīna cukuru un šķipsniņu sāls. Tad pievieno pienu, eļļu un turpina kult.
2. Lielisks komponents, kas garantē gludas pankūkas bez caurumiņiem, ir kartupeļu ciete. Tā jāpievieno kopā ar vārošu ūdeni un tad visu jāsamaisa.
3. Miltus pievieno pašās beigās un pakāpeniski, lai nebūtu neviena kunkulīša pankūkās nebūtu.
4. Tad uzkarsē eļļu pannā un sāk cept pankūkas. Kad tās ir gatavas, var likt tajās jebkuru pildījumu. Iesaku cieto sieru ar vārītām sēnēm un sasmalcinātām dillēm. Sanāks labāk par jebkuru picu!
Katrai saimniecei noteikti ir sava īpaša un simtprocentīgi uzticama recepte pankūku pagatavošanai. Pastāsti par to komentāros!
Atstāt komentāru