Šoreiz pastāstīšu par kādu ļoti garšīgu ēdienu. Pagatavosim salātus „Maigums” ar vistas gaļu un sieru. Vīrs mani nēsā uz rokām, kad gatavoju šos salātus. Pamēģini pagatavot pati, nenožēlosi.
Sastāvdaļas:
300 g vistas filejas
180 g cieta siera
120 g konservētas kukurūzas
3 olas
130 g majonēzes
Zaļumi
Pipari
Pagatavošana:
1. Novāri olas un vistas fileju. Vistas fileja jāvāra 30 minūtes, olas – 7-10 minūtes.
2. Fileju sagriez kubiņos, olas sarīvē uz rupjās rīves. Olas baltumu un dzeltenumu var rīvēt atsevišķi, lai vēlāk varētu dekorēt ēdienu. Pēc tam liek fileju un olas bļodiņā un visu samaisa. Tad pievieno konservētu kukurūzu.
3. Pēc tam sarīvē sieru (uz rupjās rīves). Sieru vieglāk sarīvēt, ja pirms rīvēšanas to kādu laiku patur ledusskapī. Pievieno sieru olām, filejai un kukurūzai un atkal labi samaisa. Vēl pievieno sasmalcinātus zaļumus.
4. Atliek tikai aizdarināt salātus ar majonēzi. Pievieno aptuveni 130 g majonēzes. Majonēzi var aizvietot ar krējumu, tā ēdienam būs mazāk kaloriju. Vēl variants, kad salātiem pievieno gan majonēzi, gan krējumu. Neaizmirsti pēc garšas pievienot arī sāli un piparus.
Šos salātus pagatavot var ļoti ātri, ēdiens sanāk ļoti garšīgs un sātīgs. Labu apetīti.
Atstāt komentāru