Vēl pavisam nesen es domāju, ka laiku, kas pavadīts virtuvē, var uzskatīt, ja ne par iztērētu, tad par galīgi zaudētu. Tieši virtuves telpas organizēšanai man nācās patērēt milzum daudz laika. Reizēm, ņemot kādu lietu ārā no skapīša, līdzi vēlās viss, kas tajā atradās, sākot no konditorejas formiņām beidzot ar garšvielu iepakojumiem un iesāktām putraimu paciņām, kas nebija labi aiztaisītas.
Taču ar laiku es iemācījos organizēt virtuvi gandrīz ideālā stāvoklī. Neslēpšu, ka daudz ko iemācījos no savām vistuvākajām sievietēm: mammas un vīra mātes. Tagad padalīšos arī ar jums.
Viltībiņas virtuvē
1. Spageti konteiners
Bieži vien tāds konteiners veikalā maksā diezgan daudz. Bet ne visi iedomāsies, ka tādu var izgatavot no parastām plastmasas pudelēm.
2. Paliktnis ledusskapim
Apnicis visu laiku meklēt mērču pudelītes ledusskapī? Vienkārši lieto olu bretes kā paliktnīšus.
3. Pakaramie paciņām
Sakārtot garšvielu, kafijas paciņas palīdzēs mazi pakaramie ar knaģīšiem. Tagad nevajadzēs baidīties, ka šīs lietas var izbirt.
4. Nažu asināmais
Ja pie rokas nav speciāla nažu asināmā, situāciju glābs parasta keramikas krūze. Vienkārši pārvelc vairākas reizes ar naža asmeni pa krūzes apakšējo virsmu.
5. Dārzeņu tīrāmais
Vienkāršu dārzeņu tīrāmo var uzmeistarot ar savām rokām. Katru reizi uzliec to uz naža, kad vajag tīrīt dārzeņus.
6. Virtuves sūklīši
Katrai saimniecei ir vairāki sūklīši, kurus lieto dažādiem nolūkiem. Ar vienu mazgā traukus, ar otru tīra plīti, trešā – virtuves mēbeļu tīrīšanai. Sievietes skaidri zina, kuru sūklīti kurā gadījumā lietot. Bet ja virtuvi vajadzēs kopt vīram vai bērniem? Viņi noteikti visu sajauks un nomazgās traukus ar pavisam citu sūklīti. Lai tā nenotiktu, vienkārši apgriez stūrīti sūklim, kurš paredzēts virtuves virsmu tīrīšanai.
7. Produktu sadales dēlīši
Lai produktu sadales dēlītis, to lietojot, neslīdētu, paliec zem tā mitru drāniņu.
8. Cepšanas forma
Ja tavā arsenālā vēl nav dažādu formu cepšanai, nevajag skumt! Vajadzīgā lieluma formu var pagatavot no folijas
9. Ideāla cepta ola
Lai olas baltums neizplūstu pa visu pannu, par formu vari izmantot svaigas paprikas gredzenus.
10. Avokado
Lai pārgriezts avokado nekļūtu tumšs, nozied augļa iekšpusi ar saulespuķu eļļu.
Un kādas virtuves viltībiņas zini tu?
Atstāt komentāru