Omīte man iedeva jaunu recepti, kā mājās gatavot sautētu gaļu. Taisu tikai tā (Foto)

Pēdējā laikā tev pastāvīgi ir kāre pēc gaļas, un tu nezini, kas par lietu? Pilnīgi iespējams, ka organismam trūkst kādu vitamīnu vai mikroelementu. Bet varbūt vienkārši esi sailgojies pēc mājās gatavotas sautētas gaļas? Vienu no sautētas gaļas receptēm šodien piedāvājam.

Domāju, ka praktiski visi jau ir aizmirsuši, kādai ir jābūt īstas sautētas gaļas garšai, jo to, ko var tagad nopirkt veikalā nosaukt par gaļu ir visai grūti.

Pagatavot sautēto gaļu nav grūti, ir vajadzīgas tikai 0,5 un 0,7 litru burkas.

Lai gaļa sanāktu garšīga, svarīgi izmantot svaigu ne pārāk treknu gaļu. Var nedaudz pievienot kausētus cūku taukus, tikai ne pārāk lielā daudzumā. Tas ļaus gaļu ilgāk uzglabāt un arī piesātinās ēdienu.

Vajadzēs:

1 kg gaļas

0,5 kg tauku

1 ēdamkaroti sāls

1-2 lauru lapas (uz 1 burku)

5-6 piparu graudus (uz 1 burku)

Maltus melnos piparus (pēc garšas)

Pagatavošana:

1. Labi nomazgā gaļu zem tekoša ūdens un nosusini to ar papīra dvieļiem.

2. Nogriez gaļai ādu (ja ir), sagriez 6-7 cm gabalos. Liec gaļu dziļā bļodā, pievieno sāli un maltos piparus.

3. Visu kārtīgi samaisi, lai katram gaļas gabaliņam tiktu sava tiesa sāls un piparu, uzliec vāku un atstāj gaļu uz kādu stundu marinēties.

4. Stikla burkas ir pareizi jāsagatavo. Tās ir jāizmazgā un pēc tam jāsterilizē. Burku sterilizēšanu var veikt dažādi, piemēram, sausas tīras burkas likt mikroviļņu krāsniņā uz 3 minūtēm.

5. Katrā burkā liec 1-2 lauru lapas, smaržīgos piparus, tad liec gaļu (neliec blīvi).

6. Gaļai burkā jābūt tik daudz, lai līdz burkas augšai paliktu ap 2-3 cm brīva vieta, lai burkas saturs netecētu ārā. Drošības pēc cepeškrāsnī liec plāti un ielej nedaudz ūdens. Burkām uzliec metāla vāciņus, no kurām izņem gumijas blīvi un liec aukstā cepeškrāsnī.

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Kad gaļa uzvārīsies, pazemini temperatūru līdz 150 grādiem un sautē gaļu 3 stundas. Gaļai jāsut lēni.

8. Kamēr gaļa sūt, sagriez taukus mazos gabaliņos un liec pannā kausēties. Kausēšana jādara uz lēnas uguns. Gatavo gaļu pārlej ar izkausētajiem taukiem.

9. Ņem burkas ārā  no cepeškrāsns (neaizmirsti, ka tās ir karstas). Ieliec atpakaļ blīves. Aizvalcē burkas, liec tās otrādi un sasedz. Atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

10. Visgaršīgākā sautētā gaļa ir gatava!

Šāda sautētā gaļa var glabāties ledusskapī pat sešus mēnešus. Lai pateiktu, cik tā ir garšīga, vienkārši trūkst vārdu. To var pievienot jebkuram ēdienam, paņemt līdzi burciņu uz vasarnīcu vai braucot makšķerēt.

Šādā produktā nebūs ne garšas pastiprinātāju, ne krāsvielu, ne konservantu.