Neticība sev traucē ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī virtuvē. Lai jūsu ēdieni vienmēr sanāktu garšīgi un priecētu jūsu tuviniekus, gatavojiet ēst ar labu garastāvokli.
Lai ko jūs darītu, dariet to ar mīlestību, tad arī jebkura darba rezultāts būs labs. Lai justos pārliecināti savā virtuvē, pielietojiet šefpavāru kulināros padomus.
Ņemiet vērā šos vērtīgos padomus un pielietojiet tos gatavojot pat visparastākos ēdienus, tad jums izdosies īsti gastronomiskie šedevri.
Vērtīgi padomi kulinārijā
1. Ja ēdienam jāpiedod viegla ķiploku piegarša, bet jūs baidāties, ka pievienosiet ķiplokus par daudz, ierīvējiet šķīvi ar ķiploka daiviņu, pirms liekat tajā ēdienu.
2. Pieredzējušas saimnieces atradīs cienīgu pielietojumu alum: Šis dzēriens kopā ar sojas mērci kļūs par lielisku marinādi gaļai, nedaudz pievienots tumšais alus sakņu sautēšanas beigās, padarīs ēdiena garšu labāku.
3. Ja gadījies pārsālīt zupu, neuztraucieties! Ieberiet maisiņā putraimus un ielieciet maisiņu zupā. Putraimi uzņems sevī lieko sāli.
4. Lai akniņas nebūtu cietas, sāli gatavojot pievienojiet beigās.
5. Ja sāk piedegt pīrāga augša, pārklājiet to ar samitrinātiem papīra dvieļiem.
6. Lai rīsus pagatavotu baltus, pievienojiet rīsiem vārīšanas laikā pāris pilienus etiķa.
7. Ja griežot olu, dzeltenums drūp, Iemērciet nazi aukstā ūdenī.
8. Lai buljons sanāktu dzidrs, ielieciet tajā kubiņu ledus un atkal uzvāriet.
9. Nelieciet katliņam virsū vāku, vārot pupiņas, un tās nekļūs tumšas.
10. Lai maltā gaļa sanāktu garšīgāka, pierīvējiet tai sīpolu vai nedaudz nevārītu kartupeļu.
11. Lai liellopa gaļa sanāktu maiga un mīksta, pusstundu pirms gatavošanas iemarinējiet to majonēzē.
12. Lai baklažāns nebūtu rūgts, sagrieziet to, uzberiet sāli un ļaujiet pastāvēt. Pēc tam noskalojiet to ar aukstu ūdeni.
13. Mandeles vieglāk notīrīt, ja tās uz 3 minūtēm ieliek vārošā ūdenī, bet pēc tam aukstā ūdenī.
14. Lai no krējuma sanāktu ideāls krēms, kuļot to , pievienojiet tam jēlu olas baltumu.
15. Pieberiet šķipsniņu sāls svaigi maltai kafijai pirms pagatavošanas, un iemīļotā dzēriena garša kļūs spilgtāka.
16. Ieziediet gaļu ar medu, konjaku un ūdeni vai granātu sulu, lai gaļai būtu brūna kraukšķīga garoziņa.
17. Ielieciet gaļas buljonā nomazgātu banāna mizu, un gaļa kļūs mīksta.
18. Apviļājiet ābolu gabaliņus, kas paredzēti šarlotei, miltos, lai tie nesakristu kaudzītē.
19. Izmantojiet panēšanai rīvmaizes vietā sasmalcinātus riekstus, būs garšīgāk.
20. Ēdiena garša būs labāka, ja karstā ēdiena pasniegšanai šķīvi sasildīsiet, bet auksta ēdiena pasniegšanai atdzesēsiet.
21. Pagatavotai gaļai vienmēr ļaujiet atdzist un iegūt pilnīgu garšas buķeti.
22. Vinegrets sanāks garšīgāks, ja pievienosiet tam ēdamkaroti vārīta piena un šķipsniņu cukura.
23. Lai nekad nekļūdītos ar sāls daudzumu, bieži garšojiet ēdienu. Tas palīdzēs arī noskaidrot produktu gatavību.
24. Lai zupa sanāktu garšīga un veselīga, pirms noņemt to no uguns, pievienojiet tai nedaudz burkānu sulas.
25. Sekojiet, lai naži vienmēr būtu asi, tad traumu gūšanas iespēja būs minimāla, bet gatavošana būs ātra un patīkama.
26. Ideja pievienot nedaudz vaniļas sakņu salātos, var likties dīvaina, bet tas ir patiešām garšīgi!
27. Sāls un etiķa vietā biežāk izmantojiet citrona sulu. Citrusu piegarša netraucēs nevienam ēdienam, ēdiens kļūs vērtīgāks.
Šie vērtīgie padomi jums noteikti noderēs gatavošanas procesā. Atcerieties, ka nav jāzina visas receptes un nav jābūt kaudzei produktu pie rokas, lai gatavotu garšīgi. Vienkārši gatavojiet ar mīlestību!
Atstāt komentāru