Daudzas saimnieces pat nenojauš, ka arī bez olu pievienošanas var izcept biezās pankūkas, kuras nebūt nebūs sliktākas, bet, iespējams, būs pat labākas par tām, kuras ceptas ar olām.
Kefīra pankūkas bez olām sanāks mīkstas un biezas, kā pūka. Ārēji un pēc garšas tās atgādinās rauga pankūkas, taču pagatavot tās var daudz ātrāk. Lielisks Lielā gavēņa brokastu variants.
Sastāvdaļas:
250 ml kefīra
200 g miltu
1 ēdamkarote cukura
½ tējkarote dzeramās sodas
Šķipsniņa sāls
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Ielej bļodā siltu kefīru, pievieno sāli un sodu.
2. Pievieno cukuru, pēc tam pakāpeniski iesijā miltus un sakuļ mīklu biezajām pankūkām.
3. Ļauj mīklai 5 minūtes pastāvēt, pa to laiku sakarsē uz pannas eļļu.
4. Liec uz pannas pankūciņas (apmēram vienu ēdamkaroti katrai pankūkai) un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas.
5. Ļoti pufīgas pankūkas gatavas! No vienas glāzes kefīra sanāk apmēram ducis. Pateicoties tam, ka mīklai nav pievienotas olas, pankūkas būs mīkstas arī nākamajā dienā.
Labu apetīti!
Atstāt komentāru