Tev garšo pica? Man ļoti! Tāpēc recepte, ar kuru padalījās mana sena draudzene, kura dzīvo Neapolē, man lieti noderēja.
Vai zināji, ka garšīgas picas noslēpums nav tikai pildījumā? Arī pamatnei ir liela nozīme. Tā ir kā ietvars briljantam. Pēc šīs receptes mīkla sanāk plāna un ļoti maiga, bet tās pagatavošana neaizņems daudz laika un arī neprasīs lielu kulinārijas mākslu.
Šodien pastāstīsim, kā pagatavot plānu, garšīgu mīklu picai. Nu mana mājās ceptā pica nav nemaz sliktāka par to, ko garšojām Itālijā!
Sastāvdaļas:
400 g kviešu miltu
0,5 tējkarotes sāls
8 g sausā rauga
1 ēdamkarote cukura
2,5 ēdamkarotes olīvu eļlas
220 ml ūdens
Nedaudz miltu darbam ar mīklu
Pagatavošana:
1. Sajauc miltus ar sāli, tad izsijā to kaudzītē uz galda. Kaudzītes vidū izveido iedobi.
2. Kādā trauciņā siltā ūdenī sajauc raugu ar cukuru, ielej maisījumu miltu iedobē.
3. Sākot no centra, sāc iejaukt mīklu, pakāpeniski pieķerot klāt miltus no kaudzītes malas. Procesā pielej klāt mīklai 2 ēdamkarotes olīvu eļļas.
4. Piecas minūtes mīci mīklu, lai tā kļūtu gluda un elastīga.
5. Savel mīklu bumbā.
6. Bļodas iekšpusi iezied ar plānu olīveļļas kārtiņu, liec bļodā mīkla bumbu, paripini to un pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi. Atstāj istabas temperatūrā uz pusstundu. Mīklas apjomam jāpalielinās divkārtīgi.
7. Sadali mīklu divās vienādās daļās, izrullē to plānās ripās un liec virsū pildījumu.
8. Pildījumu darini pēc savas patikas. Plāksnes ieziešanai vari izmantot tomātu mērci, tomātu vai majonēzi. Desu griez plānās ripiņās vai kubiņos. Cieto sieru sarīvē. Pievieno arī garšvielas un svaigus zaļumus: dilles, pētersīļus vai baziliku.
Atstāt komentāru