Augu piebarošana ar pienu

Kupla istabas auga noslēpums ir pavisam vienkāršs: augu vajag mīlēt un nevis vienkārši apliet, bet regulāri piebarot. Jo augam, ilgstošu laiku iztiekot tikai ar ūdeni, nebūs ne leknu lapu, ne skaistu ziedu.

Pārsteidzoši, bet mums pierastais produkts piens augiem ir īsta delikatese! Pastāstīsim, kā pareizi sagatavot un lietot pienu kā piebarojumu augiem.

Piena piebarojums augiem

Piena piebarojuma īpatnība ir tā, ka piens ne tikai apgādā augu ar mikroelementiem, bet arī atveseļo augsni. Tajā sarodas labās baktērijas, kuru vairošanās kavē sēnīšu un pelējuma veidošanos. Sēnītes un pelējums ir kaitīgs auga sakņu sistēmai. Bez tam, šīs baktērijas spēj sintezēt vitamīnus, minerālus, fitohormonus un citas bioloģiski aktīvās vielas, kas auga dzīvei ir nepieciešamas.

Īpaši piena piebarojums ietekmē istabas rozes, ģerānijas, acālijas, prīmulas, asperāgi un gumijkoki. Tie kļūst vienkārši satriecoši!

Sastāvdaļas:

100 ml svaiga piena

1 l ūdens

3 pilieni joda

Pagatavošana un lietošana:

  1. Sajauciet visas sastāvdaļas. Labi samaisiet.
  2. Stundu pirms piebarošanas aplejiet puķes ar parastu ūdeni. Sausā augsnē piena maisījumu liet nedrīkst.
  3. Atkarībā no puķu poda izmēra lejiet 3 – 6 ēdamkarotes sagatavotā piebarojuma. Piebarojiet augus 1 – 2 reizes nedēļā.

Ar šo sastāvu var arī apsmidzināt augus. Piena ūdens veido uz lapu virsmas  un kātiem plānu plēvīti, kas pasargā augu no kaitēkļiem: zirnekļērci un citiem. Tādējādi var cīnīties arī pret miltrasu, lai nebūtu jālieto ķīmiskie preparāti.

Svarīgi! Piena ūdens neder palmu, kaktusu un sukulentu piebarošanai.

Piena piebarojums patīk ne tikai istabas augiem, bet arī dārza kultūrām: tomātiem, baklažāniem, kāpostiem, gurķiem.