Laikam jau nevienam kulināram neizdosies ēdienu gatavošanā izvairīties no ķiploku izmantošanas. Grozies kā gribi, šī pikantā sastāvdaļa piedos garšas daudzveidību pat visvienkāršākajam ēdienam.
Bez tam, ķiploka cepšanas laikā tas atdod eļļai savu piesātināto aromātu, kas savukārt piedod garšu pārējiem produktiem, kurus liekat pannā. Lielākajai daļai recepšu ķiploki paredzēti sasmalcinātā veidā.
Tāpēc šodien pastāstīsim, kā sasmalcināt ķiplokus bez ķiploku spiedes.
Jo vairāk sasmalcināti ķiploki, jo intensīvāka ir to garša. Ja nepieciešams sasmalcināt pāris daiviņas, var vienkārši aptīt rīvi ar polietilēna plēvi un sarīvēt daiviņas, bet ja jāsasmalcina daudz ķiploku, tad tos var sablenderēt, bet blenderi mazgāt tā negribas, vai ne?
Kā sasmalcināt ķiplokus
1. Notīriet ķiplokus.
2. Uz sadales dēlīša uzklājiet blīvu pārtikas plēvi un uz tās salieciet ķiploka daiviņas. Pāri pārklājiet otru pārtikas plēves kārtu.
3. Tad ar gaļas āmura gludo pusi padauziet ķiploku daivas.
4. Lai kārtīgi sasmalcinātu ķiplokus, gaļas āmuru pagrieziet ar robaino pusi uz leju un padauziet ķiplokus ar to.
5. Noņemiet virsējo plēves kārtu.
Gatavs! Nesatraucieties, pārtikas plēve nesaplīsīs. Un arī sadales dēlītis un āmurs nekļūs netīrs, tos nevajadzēs mazgāt.
Atstāt komentāru