Lieliski marinētie gurķi vācu gaumē ar kristāldzidru marinādi un ļoti labu garšu. Kā apgalvoja mana draudzene, no kuras es ņēmu recepti, tieši tādus gurķīšus pasniedz visos Vācijas festivālos ar bavārijas desiņām un kūpinājumiem. Dalos ar lielisko recepti!
Sastāvdaļas:
300 g gurķu
100 g sīpolu
1 burkāns
2 daiviņas ķiploka
Dilles
2 lauru lapas
3 ēdamkarotes etiķa
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
Pagatavošana:
1. Uz divām stundām iemērc gurķus aukstā ūdenī. Pēc tam tos kārtīgi nomazgā. Iemērc vēl uz 1 stundu.
2. Gurķiem nogriež galus.
3. Sīpolus sasmalcina pus gredzenos, burkānu – strēmelītēs.
4. Dilles aplej ar vārošu ūdeni.
5. Burkas kārtīgi izmazgā un nosterilizē. Katrā burkā ieliek lauru lapu, dilles, ķiplokus, čili piparu pēc vēlēšanās.
6. Tad kārtām liek gurķus, burkānus, sīpolus.
7. Virsū uzber sāli un cukuru, uzlej aukstu (nevārītu) ūdeni līdz pašai augšai.
8. Ņem lielu katlu, apakšā liek drānu, ielej ūdeni tik daudz, lai būtu burkām līdz „pleciņiem”. Ieslēdz nelielu uguni.
9. Vāciņus novāra 1-2 minūtes un tad liek virsū burkām.
10. Uzvāra un sterilizē vēl 3 minūtes.
11. Izņem burkas no ūdens, pievieno etiķi un aizvāko burkas.
Tas arī viss! Tad burkas jāapgriež otrādi un ļauj pilnīgi atdzist, pēc tam liek vēsā vietā. Ticiet, šie gurķi ir kraukšķīgi un ar dzidru marinādi – lieliska uzkoda un piedeva jebkuram ēdienam.
Atstāt komentāru