Kā es gatavoju pufīgu kēksu no kefīra mīklas, kas tiek apēsts minūtes laikā. Pat mikseri nevajag

Mājās cepti konditorejas izstrādājumi vienmēr ir lieliska ideja. Tie piepilda visu māju ar maigu aromātu un burtiski tiek apesti dažās minūtēs! Šodien atklāsim ļoti garda kēksa recepti no kefīra mīklas.

Kēkss no kefīra mīklas

Lai ceptu pēc šīs receptes, nav jābūt īpašām prasmēm, bet sastāvdaļas atradīsies katrā virtuvē. Tādu kēksu var pagatavot pat bez miksera. Maigs un gaisīgs ar saldu sviesta garšu. Gatavs mākslas darbs. Un pagatavojams ātri un vienkārši.

Sastāvdaļas:

2 olas

120 g cukura

30 g sviesta

250 ml kefīra

300 g  miltu

10 g cepamā pulvera

100 g rozīņu

Pagatavošana:

1. Dziļā bļodā ieliec 2 olas. Pievieno 120 g cukura un sakuļ.

2. Izkausē 30 g sviesta un ielej olu un cukura masā. Pielej klāt 250 ml kefīra un visu samaisa.

3. Pakāpeniski iejauc 300 g miltu. Labāk tos iepriekš izsijāt, lai mīkla sanāktu gaisīgāka. Tāpat pievieno cepamo pulveri un iejauc mīklu.

4. Pēc tam pievieno rozīnes un iejauc tās mīklā.

5. Lej mīklu formā un liek cepeškrāsnī. Tā jāsakarsē līdz 170 grādu temperatūrai. Cep aptuveni 30-35 minūtes.

Vienkāršāku recepti grūti atrast! Bez miksera, un no tā, kas atrodams ledusskapī. Šis kēkss kļūs par jūsu ģimenes iecienītu kārumu. Labu apetīti!