Ne jau velti slaveni pavāri saka, ka zupu gatavošana ir īsta māksla. Var droši eksperimentēt ar sastāvdaļām, biezumu, garšvielām un piedevām, taču lai sanāktu pavisam garšīgi, ir jāzina daži paņēmieni. Tāpēc šodien padalīsimies atr speciālistu padomiem par to, kā parteizi gatavot zupas/Ceram, ka šis raksts jums noderēs!
Kā pareizi vārīt zupu
Jo mazāks pirmā ēdiena apjoms, jo gardāks tas sanāks. Tāpēc pirms gatavošanas vajag precīzi aprēķināt nepieciešamo porciju skaitu. Vairāk par divām porcijām uz cilvēku vārīt nevajag. Var jau iepriekš aprēķināt šķidruma daudzumu ar šķīvjiem, kuros zupu pasniegsi galdā.
Šķidruma un biezumu attiecībai jābūt sabalansētai. Ideālā variant šķidruma daudzumam vienā porcijā jābūt 200-250 ml. Vārīšanas procesā ūdeni zupai pievienot nedrīkst. Cik katlā ielēji, tik arī izmanto.
Zupu pagatavošanai vislabāk imantot porcelāna, fajansa vai emaljētus traukus. Metāla katli bez īpašā pārklājuma nederēs/
Visiem produktiem, ko liksi zupā, jābūt svaigiem. Pielikt to, kas jau pastāvējis kādu laiku ledusskapī, nebūs prātīga ideja. Tā viegli var sabojāt ēdiena garšu un smaržu.
Produktu pievienošanas kārtība arī nav mazsvarīga. Pievieno produktus, vadoties pēc receptes, lai viss labi izvārītos. Katram produktam ir savas pagatavošanas laiks.
Zaļumus un gar;svielas zupām pievieno 5 minūtes pirms gatavības, lai tie nedaudz pavārās kopā ar citiem produktiem.
Tāpat zupa būs ļoti garšīga, ja trīs minūtes pirms vārīšanas beigām pievienosi gabaliņu sviesta. Tas piedos zupai maigumu un aromātu. Ja vēlies nedaudz skābuma, pievieno laima sulu.
Iespējams, ka tev ir savi zupu vārīšanas knifiņi, nekautrējies, padalies ar tiem!
Atstāt komentāru