Kā es pagatavoju gardāko mājas soļanku. Vīrs man pēc tam prasa vēl

Recepte nr. 1

Mēs visi kopš bērnības zinām, ka zupas ir labas. Tāpēc gādīgie vecāki pusdienās savus lolojumus centās pabarot ar zupu.

Diemžēl šie centieni nereti beidzās ar pārpratumiem, pat ne katrs pieaugušais var apsēsties un ar baudu izēst šķīvi šķidrās barības.

Ja vēlaties savus tuviniekus pieradināt pie zupu ēšanas, iesakām laiku pa laikam viņus palutināt ar gardu soļanku.

Šķiet, ka šī leģendārā zupa būs pa prātam pat visizsmalcinātākajam gardēdim. Piedāvājam jūsu uzmanībai trīs ļoti labas mājas soļankas receptes. Gatavojiet un baudiet!

Jums vajadzēs:

300 g liellopa gaļas

200 g vārītas, žāvētas desas

200 g kūpināts gaļas

6 cīsiņus

3 kartupeļus

3 skābētus gurķus

 1sīpolu. 1 burkānu

1 kārbiņu konservētu olīvu

Tomātu mērci pēc garšas

Citronu pēc garšas.

Sāli pēc garšas

Zaļumus pēc garšas

Pagatavošana:

1. Līdz pus gatavībai novāriet gaļu, izņemiet to no katla un sagrieziet to nelielos gabaliņos, lieciet atpakaļ katlā. Lieciet katlā arī kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu vāriet uz vidējas uguns.

2. Uz rupjās rīves sarīvējiet notīrītu burkānu, sasmalciniet sīpolus un visu kopā apcepiet uz pannas, tad pievienojiet skābētos gurķus, visu labi samaisiet, lieciet pannā tomātu mērci un sautējiet visu 2-3 minūtes.

3. Pannas saturu lejiet katlā, visu uzvāriet , pēc tam pievienojiet iepriekš apceptus cīsiņus, desu un kūpināto gaļu. Atkal visu uzvāriet un vāriet uz lēnas uguns  vēl 5-7 minūtes.

4. Kad zupa gandrīz gatava, lieciet katlā sagrieztas olīvas un citrona šķēlītes, atkal uzvāriet zupu, pēc tam noņemiet no uguns un ļaujiet zupai zem vāka ienākties. Pirms pasniegšanas pārkaisiet zupai sasmalcinātus zaļumus.

Recepte – sēņu soļanka

Vajadzēs:

300 g šampinjonu

50 g kaltētu sēņu

1 sīpolu

1 burkānu,

2 ēdamkarotes tomātu pastas

1 ēdamkaroti kviešu miltu

2 skābētus gurķus

 1 kārbiņu olīvu

7 ķiršu tomātiņus

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 lauru lapu

Sāli pēc garšas

Melnos piparus pēc garšas

2 litrus ūdens

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet kaltētās sēnes un iemērciet tās uz nakti nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam vāriet sēnes līdz gatavībai, buljonu neizlejiet.

2. Sasmalciniet sīpolus, uz rupjās rīves sarīvējiet burkānu. Katliņā, kurā vārīsiet zupu, ielejiet nedaudz augu eļļas un tur apcepiet sīpolus un burkānu, tad pievienojiet tomātu pastu, visu labi samaisiet. Pievienojiet miltus un nepārtraukti maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa.

3. Ielejiet katlā sēņu buljonu un vāriet visu 5 minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam pievienojiet kubiņos sagrieztus skābētos gurķus.

4. Pa to laiku uz pannas apcepiet plānās šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vārītās sēnes līdz sēnes kļūst zeltainas. Visu lieciet katlā, labi samaisiet un pielejiet vārošu ūdeni.

5. Pieberiet ēdienam sāli un piparus, vēlreiz uzvāriet un vāriet vēl 10 minūtes.

6. 5 minūtes pirms gatavības katlā lieciet tomātiņus un pašās beigās lieciet lauru lapu. Pasniedzot ēdienu, dekorējiet to ar sagrieztām olīvām un citrona šķēlītēm.

Zivju soļanka

Jums vajadzēs:

500 g laša filejas

1 kārbiņu olīvu

Laša atgriezumus buljonam

3 kartupeļus

4 skābētus gurķus

1 sīpolu

1 citronu

 2 ēdamkarotes tomātu pastas

3-4 ēdamkarotes augu eļļas

2 lauru lapas

 Maltus melnos piparus pēc garšas

Smaržīgos piparus pēc garšas

Sāli pēc garšas

Pagatavošana:

1. Katliņā novāriet laša atgriezumus. Kad zivs būs gatava, katlā lieciet arī piparus un lauru lapu. Gatavo buljonu nokāsiet.

2. Pannā apcepiet sasmalcinātus sīpolus un kubiņos sagrieztus skābētos gurķus, pievienojiet tomātu pastu un sautējiet visu uz lēnas uguns 2-3 minūtes.

3. Katlā ar buljonu lieciet kubiņos sagrieztus kartupeļus, apceptos sīpolus un gurķus un visu uzvāriet.

4. Pievienojiet sagriezto laša fileju un vāriet visu, līdz zivs gatava. Pēc tam pievienojiet olīvas ar visu šķidrumu, sāli un piparus. Atkal visu uzvāriet, tad atsvaidziniet zupu ar citrona šķēlītēm. Noņemiet katlu no uguns, nenoņemot katlam vāku, ļaujiet zupai pastāvēt vēl 15 minūtes.

Iesakām nežēlot gaļas, jo tieši tās padara soļanku tik garšīgu un sātīgu. Raugieties, lai gurķi būtu labas kvalitātes – garšīgi un kraukšķīgi.

Tāpat nepārcentieties ar garšvielām. Noskatieties video recepti un padalieties ar to ar draugiem.

video