Recepte nr. 1
Mēs visi kopš bērnības zinām, ka zupas ir labas. Tāpēc gādīgie vecāki pusdienās savus lolojumus centās pabarot ar zupu.
Diemžēl šie centieni nereti beidzās ar pārpratumiem, pat ne katrs pieaugušais var apsēsties un ar baudu izēst šķīvi šķidrās barības.
Ja vēlaties savus tuviniekus pieradināt pie zupu ēšanas, iesakām laiku pa laikam viņus palutināt ar gardu soļanku.
Šķiet, ka šī leģendārā zupa būs pa prātam pat visizsmalcinātākajam gardēdim. Piedāvājam jūsu uzmanībai trīs ļoti labas mājas soļankas receptes. Gatavojiet un baudiet!
Jums vajadzēs:
300 g liellopa gaļas
200 g vārītas, žāvētas desas
200 g kūpināts gaļas
6 cīsiņus
3 kartupeļus
3 skābētus gurķus
1sīpolu. 1 burkānu
1 kārbiņu konservētu olīvu
Tomātu mērci pēc garšas
Citronu pēc garšas.
Sāli pēc garšas
Zaļumus pēc garšas
Pagatavošana:
1. Līdz pus gatavībai novāriet gaļu, izņemiet to no katla un sagrieziet to nelielos gabaliņos, lieciet atpakaļ katlā. Lieciet katlā arī kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu vāriet uz vidējas uguns.
2. Uz rupjās rīves sarīvējiet notīrītu burkānu, sasmalciniet sīpolus un visu kopā apcepiet uz pannas, tad pievienojiet skābētos gurķus, visu labi samaisiet, lieciet pannā tomātu mērci un sautējiet visu 2-3 minūtes.
3. Pannas saturu lejiet katlā, visu uzvāriet , pēc tam pievienojiet iepriekš apceptus cīsiņus, desu un kūpināto gaļu. Atkal visu uzvāriet un vāriet uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes.
4. Kad zupa gandrīz gatava, lieciet katlā sagrieztas olīvas un citrona šķēlītes, atkal uzvāriet zupu, pēc tam noņemiet no uguns un ļaujiet zupai zem vāka ienākties. Pirms pasniegšanas pārkaisiet zupai sasmalcinātus zaļumus.
Recepte – sēņu soļanka
Vajadzēs:
300 g šampinjonu
50 g kaltētu sēņu
1 sīpolu
1 burkānu,
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 ēdamkaroti kviešu miltu
2 skābētus gurķus
1 kārbiņu olīvu
7 ķiršu tomātiņus
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 lauru lapu
Sāli pēc garšas
Melnos piparus pēc garšas
2 litrus ūdens
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet kaltētās sēnes un iemērciet tās uz nakti nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam vāriet sēnes līdz gatavībai, buljonu neizlejiet.
2. Sasmalciniet sīpolus, uz rupjās rīves sarīvējiet burkānu. Katliņā, kurā vārīsiet zupu, ielejiet nedaudz augu eļļas un tur apcepiet sīpolus un burkānu, tad pievienojiet tomātu pastu, visu labi samaisiet. Pievienojiet miltus un nepārtraukti maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa.
3. Ielejiet katlā sēņu buljonu un vāriet visu 5 minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam pievienojiet kubiņos sagrieztus skābētos gurķus.
4. Pa to laiku uz pannas apcepiet plānās šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vārītās sēnes līdz sēnes kļūst zeltainas. Visu lieciet katlā, labi samaisiet un pielejiet vārošu ūdeni.
5. Pieberiet ēdienam sāli un piparus, vēlreiz uzvāriet un vāriet vēl 10 minūtes.
6. 5 minūtes pirms gatavības katlā lieciet tomātiņus un pašās beigās lieciet lauru lapu. Pasniedzot ēdienu, dekorējiet to ar sagrieztām olīvām un citrona šķēlītēm.
Zivju soļanka
Jums vajadzēs:
500 g laša filejas
1 kārbiņu olīvu
Laša atgriezumus buljonam
3 kartupeļus
4 skābētus gurķus
1 sīpolu
1 citronu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3-4 ēdamkarotes augu eļļas
2 lauru lapas
Maltus melnos piparus pēc garšas
Smaržīgos piparus pēc garšas
Sāli pēc garšas
Pagatavošana:
1. Katliņā novāriet laša atgriezumus. Kad zivs būs gatava, katlā lieciet arī piparus un lauru lapu. Gatavo buljonu nokāsiet.
2. Pannā apcepiet sasmalcinātus sīpolus un kubiņos sagrieztus skābētos gurķus, pievienojiet tomātu pastu un sautējiet visu uz lēnas uguns 2-3 minūtes.
3. Katlā ar buljonu lieciet kubiņos sagrieztus kartupeļus, apceptos sīpolus un gurķus un visu uzvāriet.
4. Pievienojiet sagriezto laša fileju un vāriet visu, līdz zivs gatava. Pēc tam pievienojiet olīvas ar visu šķidrumu, sāli un piparus. Atkal visu uzvāriet, tad atsvaidziniet zupu ar citrona šķēlītēm. Noņemiet katlu no uguns, nenoņemot katlam vāku, ļaujiet zupai pastāvēt vēl 15 minūtes.
Iesakām nežēlot gaļas, jo tieši tās padara soļanku tik garšīgu un sātīgu. Raugieties, lai gurķi būtu labas kvalitātes – garšīgi un kraukšķīgi.
Tāpat nepārcentieties ar garšvielām. Noskatieties video recepti un padalieties ar to ar draugiem.
video
Atstāt komentāru