Kā iemarinē šampinjonus īstas mājsaimnieces. Daru tā vienmēr!

Daudzām saimniecēm patīk gatavot sēņu ēdienus. Lai tāda gatavošana neiesistu sāpīgi pa budžetu, pastāstīsim, kā pagatavot garšīgus šampinjonus tieši savā virtuvē.

Vispirms atgādināsim: sagādā mazas burciņas pietiekamā daudzumā! Liela tilpuma burkās sēnes zaudē savu svaigo izskatu, bet vizuālajam izskatam ir liela nozīme svētku reizē.

Ieteicams iegādāties sēnes vairumā un, vēlams, mazas. Visiem zināms, jo mazāka sēne, jo gardāka tā ir!

Sastāvdaļas:

0,5 kg šampinjonu

Ūdens

3 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes sāls

80 ml 9% etiķa

Smaržīgie pipari pēc patikas

Sinepju graudiņi pēc patikas

2 lauru lapas

Pagatavošana:

1. Notīri sēnes, noņem plēves no kātiņiem. Ja maza izmēra sēnes neatradās, tad sēnes pārgriez uz pusēm. 

2. Bļodā ielej ūdeni, ieber 1 ēdamkaroti sāls  un citronskābi. Tas jādara, lai sēnes pilnīgi notīrītu un lai tās nezaudētu krāsu. Ļauj nostāvēties tām 15 minūtes.

3. Katliņā ielej 1 litru tīra ūdens, pievieno 3 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Uzvāri šķīdumu un pielej tam etiķi.

4. Pēc 10 minūšu vārīšanas samazini uguni līdz minimumam un pieliec marinādei piparus, sinepju graudus un lauru lapas. Ļauj marinādei pavārīties vēl 2 minūtes.

5. Tekošā ūdenī nomazgā sēnes, tad uzmanīgi liec tās marinādē.

6. Tad atkal palielini uguni. Uzvāri sēnes, noņem putas un vāri sēnes marinādē 30 minūtes.

7. Liec sēnes sausās un sterilās burkās, aizskrūvē tās, sasedz segās un ļauj sēņu burkām tā  „atpūsties” līdz pilnīgai atdzišanai.

Rezultātā – ātri pagatavoti gardi marinēti šampinjoni. Skaisti, stingri, un ne sliktāki par veikalā atrodamajiem. Visas sastāvdaļas tu zini, tāpēc par kvalitāti vari nešaubīties.