Kā iemarinēt gaļu šašlikam bez sāls, etiķa un majonēzes. Mana ģimene apēda visu 5 minūtēs

Cik pavāru, tik arī šašlika recepšu. Vieni iesaka noteikti marinēt gaļu majonēzē, citi – apliet gaļu ar minerālūdeni, bet trešie vispār nevar iztikt bez sulas.

Tā vien liekas, ka sulīga šašlika marinādei noteikti jāliek klāt vēl kāda sastāvdaļa, izņemot gaļu un sīpolus. Bet kā būtu, ja šašliku marinētu savā sulā?  Ar to arī nodarbosimies.

Sulīga šašlika marināde

Būsim godīgi, šī recepte nav gluži mūsu pašu ideja. Ar to padalījās pieredzējušais šašlika cepējs, kurš jau daudzus gadus cep šašliku restorānā. Mēs nogaršojām un jāsaka, bijām ļoti apmierināti. Izrādās, ka sulīgam šašlikam vajag tikai sīpolus un garšvielas.

Var iztikt pat bez sāls, etiķa un majonēzes. Neuztraucies, rezultātā šašliks nebūs bezgaršīgs. Sāli pievienosim tieši pirms cepšanas. Ja to dara marinēšanas procesā, gaļa vienkārši paliks sausa.

„Un kā tad marinādē tik ierastais etiķis un majonēze?” – tu pajautāsi. Tas tikai sasaista gaļas šķiedras, padarot gaļu cietu un sīkstu. Bet majonēze bagāto produktu padarīs vēl treknāku. Nav labākais variants tiem, kas cenšas ēst pareizāk.

Bilde

Sastāvdaļas:

1 kg cūkgaļas

3 vidēja lieluma sīpoli

Malti melnie pipari

Piedeva gaļai vai citas garšvielas, kuras jums patīk

Pagatavošana:

1. Sīpolus notīri un sagriez ripās. Tiem pievieno piparus un visu samaisi. Gaļu sagriez gabalos un apber ar garšvielām. Tu vari ņemt garšvielu maisījumu, ko tā arī sauc par šašlika garšvielām. Var piebērt hmeli-suneli, baziliku, rozmarīnu, kinzu, ķiplokus,

2. Samaisi sīpolus un gaļu ar garšvielām. Vislabāk maisīt ar rokām. Marināde sulīgam šašlikam gandrīz gatava. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi vai uzliec tai vāku un liec ledusskapī vismaz uz 8 stundām. Lai gaļa labi ievilktos, atstāj to marinādē uz nakti.

3. Pirms cepšanas gaļai pievieno sāli. Tad uzliec gaļu uz iesmiem un cep. Protams, cept nevajag uz oglēm, uz kurām vēl ir uguns. Laiku pa laikam pagrozi iesmus, lai gaļa izcepas vienmērīgi.

Veiksmīgi izvēlēta marināde ir puse no garšīga šašlika. Ar šo recepti gaļa būs sulīga un mīksta. Vairs nelietosim marinēšanai etiķi un majonēzi. Pietiks ar sīpoliem un garšvielām. Lai izdodas arī tev!