Kā pagatavot gardas kefīra pankūkas bez olām. Uztaisīju un vīrs mani mīl vēl vairāk

Daudzas saimnieces pat nenojauš, ka arī bez olām var pagatavot biezās pankūkas, pat vēl labākas, nekā parastās, ar olām.

Pankūkas ar kefīru bez olām sanāk mīkstas un biezas, kā pūkas. Gan pēc garšas, gan pēc izskata tās atgādina rauga pankūkas, bet pagatavot tās var daudz ātrāk. Lielisks ēdiena variants Lieldienu gavēņa laikā.

Pirmo reizi, kad pagatavoju šīs pankūkas, sākumā ļoti satraucos būs vai nebūs garšīgi. Kad vīrs pagaršoja, viņš bija stāvā sajūsmā, tādēļ nolēmu ar šo ideju padalīties ar jums. Ja tiešām ir vēlme iepriecināt savus mīļos un tuvos, tad šis variants ir izcils!

Vajadzēs:

250 ml kefīra

200 miltu

1 ēdamkarote cukura

½ tējkarote sodas

Šķipsniņu sāls

Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Ielej bļodā siltu kefīru, pievieno sāli un sodu, samaisi.

2. Pievieno cukuru, pēc tam pakāpeniski pievieno izsijātus miltus u  iejauciet pabiezu staipīgu mīklu biezajām pankūkām.

3. Lai mīkla 5 minūtes ienākas. Pa to laiku uzkarsē pannā eļļu.

4. Liec pannā mīklu aptuveni  pa 1 ēdamkarotei un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz pankūkas kļūst zeltainas.

5. Ļoti biezas pankūkas gatavas. No vienas glāzes kefīra sanāks aptuveni ducis  (12) pankūku. Pateicoties tam, ka mīklai nav pievienotas olas, pankūkas būs mīkstas vēl arī otrā dienā.

Labu apetīti!