Ātrā zupa “Sliņķis” ir īsts atradums aizņemtai saimniecei. Ne ar pelmeņiem, ne ar klimpām, bet pagatavojama ātri. Garša – vienreizēja. Mana mamma vienmēr gatavoja tādu zupu, kad vēlu pārnāca no darba. Tad salēja skaistos šķīvjos, pielika krējumu un noteikti pārkaisīja ar zaļumiem. Ak, šī sliņķu zupa… Bērnības, maiguma un rūpju garša.
Zupu var vārīt gan svaigā vistas buljonā, bet var arī izmantot buljona kubiņus. Var iztikt vispār bez buljona, un aizdarīt zupu ar apceptiem sīpoliem un burkāniem. Bet, ja siera ruletītes sagatavo ātrāk un daudz, tad tās var ielikt saldētavā, un tad zupa būs gatava 15 minūtēs! Pieraksti recepti un pārsteidz tuviniekus ar gardu zupu.
Sastāvdaļas:
1,5 – 2 l vistas buljona
3 – 4 vidēja lieluma kartupeļi sīpols
1 burkāns
½ tējkarotes sāls
2 daiviņas ķiploka
Dilles
Pipari pēc garšas.
Sastāvdaļas ruletītēm:
1 ola
100 g miltu
1/3 tējkarotes sāls
100 g mīksta siera
Pagatavošana:
1. Gatavošanu sāc ar ruletēm. Sakul ar dakšiņu olas ar sāli, pievieno izsijātus miltus un iemīci mīkstu mīklu
2. Izrullē mīklu un pāri pārber sieru. Satin ruleti un aizspied maliņas. Nedaudz saplacini ruleti. Tad sagriez ruletītes aptuveni 1 cm platumā
3. Zupai būs vajadzīgs vistas buljons 1,5 – 2 litri vai tikpat daudz ūdens un 2 buljona kubiņi. Uzvāri šķidrumu.
4. Sīpolus sagriez kubiņos, bet burkānus sarīvē. Liec tos vārošā buljonā. Ja tu gatavo zupu ūdenī, tad dārzeņus nedaudz apcep augu eļļā.
5. Kartupeļus sagriez salmiņos un arī pievieno buljonam. Kad dārzeņi gatavi, pievieno zupai ruletītes un pavāri vēl 5 – 10 minūtes, līdz ruletītes gatavas.
6. Piparus, smalki sagrieztus ķiplokus un zaļumus pievieno pašās beigās. Salej aromātisko zupu šķīvjos un aicini visus pie galda. Labu apetīti!
Zupas ir ļoti ieteicamas tiem, kas ievērto diētas. Viegla mājas zupiņa lieliski iederēsies, kad kuņģim uz dažām dienām jādod atslodze. Šādas zupas pagatavošana neaizņem daudz laika. Nekādas ilgas stāvēšanas pie plīts!
Atstāt komentāru