Kāpēc tu cep kotletes nepareizi. Arī es daru tagad citādāk

Kāpēc man agrāk neviens nepateica, ka kotletes var cept pannā, bet cepeškrāsnī. Dalos ar recepti.

Ģimene jau ir pieradusi, ka uz svētkiem gatavoju savu firmas ēdienu- gaļu franču gaumē. Taču šorez nolēmu visus pārsteigt un atradu recepti gardām kotletēm, kas ceptas cepe

Skrāsnī. Labprāt padalīšos arī ar jums, lai varat nogaršot, cik sulīgas un maigas sanāk kotletes franču gaumē.

Kotletes franču gaumē

Agrāk vienmēr kotletes cepu pannā. Laikam tā bija raduši gatavot visi, kas atceras padomju laika ēdnīcu kotlešu garšu. Bet kotletes franču gaumē necep uz pannas, tās gatavo cepeškrāsnī, lai siers izkūst un stiepjas, kā pica.

Sastāvdaļas:

600 g maltās gaļas ( cūkgaļa)

1 ola

2 sīpoli

2 tomāti

100-150 g cietā siera

150-200 ml saldā vai skābā krējuma

Sāls, pipari, garšvielas, paprika, oregano, timiāns, ķiploki pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Sagatavo malto gaļu kotletēm. Sasmalcini vienu sīpolu blenderī un pievieno gaļai. Mans noslēpums ir tajā, ka es sīpoliem pievienoju nedaudz piena. Tad tie vieglāk smalcinās.

2. Pevieno saļi, piparus un pārējās garšvielas un vienu olu. Samaisi visu kārtīgi. Lai kotletēs neveidojas plaisas, maltās gaļas masu kārtīgi jāizdauza.

3. Gaļas masai jāpastāv 15- 20 minūtes. Pa to laiku sagriez ripās tomātus un sīpolu.

4. Tad sāc veidot kotletes. Lai gaļas masa neliptu pie rokām, samērcē tās ūdenī. Starp citu, kotlešu forma var būt visdažādākā, kāda labāk patīk.

5. Tad , lai veidotos zeltaina garoziņa, nedaudz apcep tās. Taču nepārcenties, jo franču gaumē kotletes būs jācep cepeškrāsnī.

6. Kad kotletes nedaudz apcepušās, liec uz tām pa tomāta un sīpola ripiņai. Pāri pārrīvē cieto sieru. Visam pāri pārlej krējumu. Tā siers nepiedegs un kotletes būs sulīgākas.

Kotletes liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem uz pusstundu. Noskaties arī videorecepti

Šādas kotletes var pasniegt gan svētku galdā, gan ģimenei vakariņās. Tās sanāk sulīgas, jo klāt ir sīpoli un tomāti, bet izkusušais siers piedod ēdienam savu rozīnīti. Labu apetīti!