Mājās gatavota sautēta cūkgaļa

Pēdējā laikā tev bieži kārojas pēc gaļas un tu nesaproti, kas par lietu? Pilnīgi iespējams, ka tavam organismam trūkst kādi vitamīni  vai mikroelementi. Bet varbūt tev vienkārši kārojas mājās gatavota sautēta cūkgaļa. Piedāvājam vienu no cūkgaļas sautēšanas receptēm.

Šķiet, praktiski visi jau ir aizmirsuši, kā būtu jāgaršo īstai sautētai cūkgaļai, jo to, ko tagad varam nopirkt veikalos, par gaļu grūti nosaukt.

Garšīgi sautētu cūkgaļu nemaz nav tik grūti pagatavot. Tam nav nepieciešamas speciāls aprīkojums, tikai cepeškrāsns un 0,5 vai 0,7 l burkas.

Lai gaļa sanāktu garšīga , ir jāņem svaiga, ne pārāk trekna gaļa. Ja gaļa ļoti liesa, var tai pievienot kausētus cūku taukus, tikai mērenā daudzumā. Tad gaļa būs ilgāk uzglabājama.

 

Sastāvdaļas:

 

1 kg gaļas

0,5 kg speķa

1 ēdamkarote sāls

1 – 2 lauru lapas uz burku

5 -6 piparu graudi uz burku

Malti melnie pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Nomazgā gaļu un nosusini ar papīra dvieļiem.
  2. Sagriez 6 -7 cm gabaliņos, liec dziļā bļodā , pieber sāli un piparus, visu samaisi.

  1. Uzliec vāku un atstāj uz stundu marinēties.

 

  1. Sagatavo burkas. Izmazgā, nosterilizē Var ielikt sausas burkas mikroviļņu krāsnī uz 3 minūtēm.
  2. Katrā burkā ieliec lauru lapas un piparus, tad blīvi saliec gaļu.

  1. Gaļai jābūt aptuveni 2 – 3 cm zem burkas malas, lai burkas saturs netecētu ārā. Drošības pēc cepeškrāsnī ieliec cepešplāti un ielej tajā nedaudz ūdens. Burkām uzliec metāla vāciņus, no kuriem iepriekš izņemtas gumijas blīvītes un liec burkas aukstā cepeškrāsnī.

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Kad gaļa sāk vārīties, samazini temperatūru līdz 150 grādiem un sautē 3 stundas.
  2. Kamēr gaļa sautējas, sagriez speķi mazos gabaliņos , liec uz pannas un tecini taukus uz mazas uguns. Gatavai gaļai pārlej izkausētos taukus.
  3. Izņem burkas no cepeškrāsns. Saliec blīves atpakaļ vāciņos. Aizvalcē burkas, apgāz otrādi, silti sasedz , ļauj pilnīgi atdzist.

  1. Visgaršīgākā sautētā cūkgaļa gatava!

Tādu gaļu ledusskapī var glabāt sešus mēnešus. Gardumiņš! To var pievienot jebkuram ēdienam vai vienkārši paņemt kādu burciņu līdzi uz vasarnīcu vai makšķerēšanu, Tur tā būs neaizstājama.