Šoreiz nolēmām pagatavot mājas smilšu cepumus uz margarīna bāzes pēc kādas senas pārbaudītas receptes. Tādus cepumus cepa vēl mūsu vecmāmiņas. Sastāvdaļas ir visparastākās, bet forma gan neatradīsies katram.
Bet, ja nu tev ir paveicies un tev ir tāda mini prese, tad droši dodies uz virtuvi. Šodien tu varēsi gūt unikālu kulinārijas pieredzi – nogaršot nebūtībā aizgājuša gadsimta kārumu.
Sastāvdaļas:
3 glāzes miltu
3 olas
200 g margarīna
3 ēdamkarotes krējuma
1 glāzi cukura
0,3 tējkarotesa sodas
0,25 tējkarotes sāls
Ievārījums pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Olu baltumus sakul stingrās putās, dzeltenumus saberz ar cukuru.
2. Pievieno izkausētu margarīnu, krējumu, sodu (dēstu ar etiķi vai citronu sulu).
3. Pakāpeniski pievienojot miltus, visu sajauc, lai veidojas mīkla krējuma konsistencē.
4. Lej mīklu formiņā tāpat, kā cepot vafeles.
5. Vidū vari uzlikt kādu ievārījumu, rozīnes, riekstus vai ko citu.
6. Aizver pannu un cep uz vidējas uguns līdz gatavībai.
Labu apetīti!
Atstāt komentāru