Olas ir vispopulārākais brokastu ēdiens visā pasaulē. Variantu ir ļoti daudz. Pazīstamajam māksliniekam Klodam Monē, piemēram, garšoja cepeškrāsnī ceptas olas „Orsini”, bet mēs pastāstīsim, kā pagatavot olas, lai ēdiens sanāktu ne tikai ļoti garšīgs, bet arī glīts pēc izskata.
Olu cepšanai var izmantot saulespuķu eļļu, sviestu vai eļļas un sviesta maisījumu. Bet amerikāņu-itāļu pavārs Džada De Lourentiss iesaka lietot tikai olīveļļu. Uzkarsē pannā divas tējkarotes olīveļļas, tad iesit olas un virsū uzliec vāku.
Kā panākt, lai olas būtu ideālas konsistences? Pannā jāielej nedaudz ūdens. Tas jādara tajā brīdī, kad olas baltums vairs nav caurspīdīgs, bet kļūst balts. Pateicoties ūdenim, olas labi izsutināsies un nepiedegs. Tikai pēc tam, kad ieliesi ūdeni, neaizmirsti uzlikt pannai vāku.
Britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka negaidīt, kamēr panna sakarst, bet iesist olas tieši uz aukstas pannas reizē ar taukvielu. Cept olas tādā gadījumā vajag uz lēnas uguns. Tad olas sanāks maigas un gaisīgas. Taču laiku tāds ēdiens paņems vairāk.
Cits pavārs un televīzijas raidījumu vadītājs Eltons Braunijs iesaka olas nesist tieši virs pannas. Viņš iesaka tās vispirms iesist bļodiņā, un tikai pēc tam pārliet uz pannas. Tā būs drošāk un tā tu nepārsitīsi dzeltenumu.
Ideālas vēršacs recepte
Sastāvdaļas:
5 g sviesta
2 vistu olas
Sāls
Pagatavošana:
1. Uz nedaudz sasildītas pannas liec gabaliņu sviesta, lai tas kūst. Pēc tam vienmērīgi izlīdzini to pa visu pannu. Starp citu, olu cepšanai labāk izmantot pannu ar pretpiedeguma slānīti, lai olas nepiedegtu.
2. Uzmanīgi iesit olas, lai nepārsistu dzeltenumu. Ugunij jābūt minimālai. Sāls jāber virsū tikai olas baltumam, ja sāli uzber dzeltenumam, tas kļūst neglīts.
3. Olas jācep 4-5 minūtes. Vispirms olas būs caurspīdīgs, pēc tam kļūs baltas. Tajā brīdī var pannā ieliet nedaudz ūdens un uzlikt pannai vāku. Ja cepsi olas augstā temperatūrā, olas sāks pūsties un piedegt. Ja cepsi zemā temperatūrā, olu malas būs glītas, bet apakšas- baltas.
Ideālas vēršacs recepti skaties video:
Neaizmirsti, ka lai brokastis būtu garšīgas, olas cepot vajag pievienot apceptu bekonu, tomātus, sieru, sēnes vai citus produktus pēc savas garšas. Sātīgas brokastis, kas dos enerģijas lādiņu visai dienai, nodrošinātas.
Labu apetīti!
Atstāt komentāru