Omīte iedeva jaunu recepti, kā pagatavot aprikožu – apelsīnu džemu vien 30 minūtēs: Īstākais gardums (Foto)

Dalāmies ar zelta džema recepti. Gan apelsīni, gan aprikozes ir spilgti oranži augļi, bet gatavais džems sanāk brīnumaini skaistā dzintara krāsā.

Aprikožu džems sanāk neparasti biezs un blīvs ar maigu citrusaugļu aromātu. Aprikožu un apelsīnu saldumu līdzsvaros citronu sula, ja vēlaties, varat to pievienot vairāk.

Ja patīk nestandarta savienojumi, tad vārīšanas procesā varat pievienot saujiņu drupinātu valriekstu un pašās beigās 100 ml konjaka. Sanāks neparast, bet ļoti gards džems.

Sastāvdaļas:

1,2 kg aprikožu

3 apelsīnus

750 g cukura

1 ēdamkaroti citronu sulas

Pagatavošana:

1. Aprikozes nomazgājiet, izņemiet kauliņus. Aprikožu pusītes lieciet katliņā ar biezām sieniņām.

2. Apelsīnus nomazgājiet. Pēc tam noslaukiet, miziņu sarīvējiet uz smalkās rīves. Balto mizas daļu noņemiet, daiviņas atdaliet vienu nop otras. Kauliņus un plēvītes noņemiet. Atlikušo mīkstumu sagrieziet palielos gabaliņos un pievienojiet aprikozēm.

3. Ielejiet katliņā aprikožu sulu, pieberiet cukuru un visu kārtīgi samaisiet. Lieciet katliņu uz uguns, uzvāriet un vāriet uz lēnas uguns 15 minūtes, laiku pa laikam masu pamaisot.

4. Noņemiet katliņu no uguns. Masu sablenderējiet ar blenderi. Lieciet atkal katliņu uz uguns. Uzvāriet un atkal pavāriet 15 minūtes.

5. Karstu džemu salejiet sterilizētās burciņās, aizskrūvējiet tās, apgāziet burciņas otrādi un sasedziet. Atstājiet, līdz tās atdziest.

Biezais aprikožu apelsīnu džems labi derēs kopā ar pankūkām, grauzdiņiem un cieto sieru. Pirmklasīgs pildījums smilšu kūkām un cepumiem, džems nekad neiztecēs.