Omīte parādīja, kā dievīgi skaisti izdekorēt kūku bez speciāliem palīglīdzekļiem. Arī tā daru

Man garšo saldumi un es cenšos gatavot ne tikai vienkāršos desertus, bet arī sarežģītos. Visvairāk mani biedē brīdis, kad jādekorē torte, tāpēc, ka man tam nav nekādu speciālu palīglīdzekļu. Zinu, ka tagad ir izdomāts viss, lai vienkārša saimniece varētu mājās veidot šedevrus. Tikai kaut kā nesanāk tos iegādāties un pielietot.

Vai arī jums nav tādu palīgrīku, bet skaistu torti gribētos? Tad jums mani padomi noderēs. Izrādās, ka var pagatavot skaistas tortes bez speciāliem dekorēšanas rīkiem.

Kā dekorēt torti

Dekorēšanai noderīgie saldumi

Skaisti dekorēt var ar konfektēm, cepumiem, šokolādes gabaliņiem un ogām. Pēc tam, kad būsiet pārlējuši torti ar glazūru, dekorējiet to pēc savas gaumes. Pēc tam lieciet torti ledusskapī, lai virsma sastingst. Tāds dekors izskatās ļoti grezni.

Jaungada variants

Ja vēlaties radīt jaungada noskaņojumu, izmantojiet egļu zariņus. Tie izskatās neiedomājami skaisti. Starp citu, pūdercukurs rada sniega ilūziju. Ogas un augļi papildina kopējo ainu.

Izmantojiet ogas

Nevajag nekādus palīglīdzekļus, lai dekorētu torti ar ogām. Izvēlieties labus vienāda izmēra augļus, lai torte izskatītos skaista. No ogu gabaliņiem var izveidot skaistus rakstus vai vienkārši haotiski izlikt tos pa tortes virsmu. Košas krāsas radīs labu garastāvokli!

Neaizmirstiet par krāsām

Ne tikai ogas un augļi var padarīt torti svaigu, skaistu un greznu. Mēģiniet izmantot nelielus ziediņus. Jo vairāk tāpēc, ka tagad ziedu garša ir modē. Piemēram, torti ar lavandas krēmu lieliski izgreznos smalkie ceriņu ziedi.

Neignorējiet formu

Tortes forma ir svarīgs dekora veids. Piedodot cienastam noteiktu formu, no vienkārša deserta var izveidot svētku vai tematisku desertu. Piemēram, torti egles vai lielas sveces veidā nav grūti pagatavot.

Eksperimentējiet ar krāsām

Svētku tortei uz galda jāizceļas, tāpēc izvēlieties tai noteiktu krāsu. Lietojiet krāsvielas krēmam un tādas pašas krāsas ogas tortes dekorēšanai. Tāds cienasts izskatās ļoti efektīgs!

Šokolāde un ogas

Ja jūs vēl neesat profesionāls toršu dekorētājs, izmantojiet šokolādi. Tā vienmēr vienmērīgi notecēs pa tortes virsmu, veidojot glītus notecējumus gar malām. Ja virsmā izveidojušies nelīdzenumi, neuztraucieties. Vienkārši izrotājiet torti ar ogām.

Neaizmirstiet par tortes malām

Kad dekorējat torti, neaizmirstiet par malām. Noformēts vienotā stilā, deserts izskatās lieliski. Pie tortes malām lieliski izskatīsies nelielas lapiņas un ogas. Tā, ar dekora palīdzību, jūs varēsiet noslēpt arī nelīdzenumus uz tortes sānu malām.

Citrusu daiviņas un ripiņas

Citrusu daiviņas piedos tortei svaigumu un košumu. Dekorēt ar citrusiem ir ļoti vienkārši. Vienkārši sagrieziet citrusaugļus smalkās ripiņas un šķēlītēs un izlieciet ar tām tortes virsmu. Varat izmantot gan svaigus, gan apžāvētus augļus.

Nenoslēgts aplis

 Kā jau visiem perfekcionistiem, man gribas visu novest līdz galam. Nepabeigtība man patīk tikai tortes dekorējumā. Izmēģiniet arī jūs, veidojot tortes dekoru, reizēm atkāpties no standarta apaļā  dekorējuma, atstājot nelielu intrigu.

Redziet nu, skaisti nodekorēt torti varat arī mājas apstākļos! Un ja vēl gribēsiet uzzīmēt uz tortes tīkliņu vai burtus, bet jums nav konditorejas maisiņa, izmantojiet vienkāršu plastmasas maisiņu. Izveidojiet maisiņa galā nelielu caurumiņu, iepildiet tajā krēmu vai šokolādi un zīmējiet! Tikai vispirms izmēģiniet uz kādas citas virsmas, kā sanāk.