Pastāstīsim, kā pagatavot sulīgu gaļas ēdienu pavisam īsā laikā. ”Gaļas pirkstiņi” svētku galdā – ģimene būs sajūsmā.
Reizēm tā gribas iepriecināt savus mājiniekus ar kaut ko barojošu un tai pat laikā neparastu. Karbonādes un tradicionālās kotletes patiešām apnīkst.
Sastāvdaļas:
1 kg vistas maltā gaļa
1 sīpols
2 olas
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
2 ēdamkarotes kviešu miltu
2 tējkarotes garšvielu (kurkuma, paprika, kaltēti ķiploki)
2 ēdamkarotes citronu sulas
200 g sviesta
100 g cieta siera
Dilles
Soda vai cepamais pulveris
Majonēze
Eļļa
Pagatavošana:
1. Maltajai gaļai pievieno garšvielas, sāli un piparus. Pēc tam pieliek pāris karotes majonēzes (vai pēc garšas) un sablenderētu sīpolu.
2. Sieru sarīvē, vēlams ar smalko rīvi, sviestu sagriež stienīšos, dilles sasmalcina. Uz pārtikas plēves veido maltās gaļas plācenīti, pēc iespējas plānāku. Sviesta stienīti apviļā sasmalcinātās dillēs un liek vidū uz maltās gaļas plācenīša. Tad ar pārtikas plēves palīdzību satin plācenīti, lai izveidotos „pirkstiņš. Apviļā to kviešu miltos.
3. Pēc tam veido nākamo „pirkstiņu”, tikai tagad sviestu apviļā rīvētajā sierā, nevis dillēs. Turpina tādā pašā garā, mainot pildījuma veidus. Kad visi „pirkstiņi” gatavi, liek tos uz 30 minūtēm saldētavā.
4. Sajauc olas ar citrona sulu, pievieno sāli, kurkumu, papriku, kaltētus ķiplokus, ¼ glāzi ūdens, cepamo pulveri vai sodu, kas dzēsta ar etiķi. Visu labi samaisa, līdz veidojas bieza krējuma konsistences masa.
5. Ņem „pirkstiņus” ārā no saldētavas. Pannā sakarsē eļļu (diezgan padaudz). Iemērc „pirkstiņus olu masā un cep no abām pusēm, līdz veidojas zeltaina garoziņa. Gatavs! Ēdienu pasniedz siltu, pāri pārkaisa zaļumus.
Šāds ēdiens izskatās ļoti gards un neparasts, un tas ir arī ļoti sātīgs. To novērtēs gan pieaugušie, gan bērni. Tas var kļūt par kroņa ēdienu arī svētku galdā. Labu apetīti!
Atstāt komentāru