Jau ierasts asociēt vecuma izmaiņas ar vīstošu ādu, krunkainām rokām, locītavu sāpēm un aptieciņu kosmētikas somiņas vietā. Taču izmaiņas mēdz būt ne tikai ārējas, redzamas, bet arī iekšējas.
Ārējais izskats ir tikai to atspulgs. Vai zinājāt, ka vairumam cilvēku pēc 55 gadiem ir pazemināts skābes daudzums kuņģī, traucējumi kuņģa – zarnu traktā, čūlas un erozijas? Tas vistiešākajā veidā ir saistīts ar to, ko cilvēks ēd. Savus ēšanas paradumus vajag kontrolēt vienmēr.
Ir vairāki svarīgi faktori, kuri jums noteikti jāievēro sastādot pareizu ēdienkarti. Pirmais- ogļūdeņražu apmaiņas izmaiņas, kas samazina insulīna aktivitāti. Otrais – olbaltuma apmaiņas aktivitātes mazināšanās un trešais – tās pašas izmaiņas, tikai tauku apmaiņā, tas ir, ir liels risks apaugt ar lieko svaru, pat tad, ja šī problēma jūs nekad nav skārusi.
Natālijas Kruglovas ieteikumi
Pazīstamā ārste – dietoloģe Natālija Kruglova iesaka šī vecuma cilvēkiem nopietni attiekties pret savu uzturu un izvairīties no virknes produktu, kas stimulē gremošanas fermentus: aizmirstiet par pārāk asām garšvielām, mērcēm ar asu garšu
Atsakieties no ceptiem produktiem. Organismam ir ļoti grūti tos pārstrādāt, jo gremošanas sistēmas gļotapvalks atrofējas. Tas pats attiecas uz veseliem riekstiem, bet riekstu pasta noderēs lieliski.
Jurijs Serebrjanskis par aizliegtajiem ēdieniem
Kardiologs Jurijs Serebrjanskis apgalvo, ka produktu izvēle jāizdara atkarībā no slimībām, kādas ir cilvēkam. Ja ar gadiem ir parādījušās sirds problēmas, samaziniet sāls un cukura patēriņu.
Tāpat kaitīgi ir polisaharīdi un ciete, jo lai tos normāli pārstrādātu, aizkuņģa dziedzerim jādarbojas ar dubultu slodzi.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Atstāt komentāru