Somu salāti „Rosoli”, kurš ir pārāks par slaveno „Siļķi kažokā”. Visi prasa manu jauno recepti

Ja tu vēl nezini, ko tu vēlies pagatavot labāk: vinegretu vai „Siļķi kažokā”, tad mums ir lieliska ideja. Nesen kanālā „Rozovij baklažan” parādījās jauna recepte- vienreizēji salāti no siļķes un bietēm. Šis ēdiens ir līdzīgs minētajiem, bet tā pagatavošana ir daudz vienkāršāka.

Šos salātus parasti gatavo Somijā, tur tos sauc par „Rosoli”. Postpadomju cilvēkiem tie atgādinās mūsu klasiskos svētku ēdienus. Spilgtā un svaigā garša lieliski dažādos jau ikdienā apnikušās uzkodas. Pagatavosim kaut ko jaunu!

Sastāvdaļas:

250 g siļķes

250 g vārītas bietes

300 g vārīti kartupeļi

150 g vārīti burkāni

4 olas

80 g sarkanie sīpoli

150 g skābēti gurķi

200 g zaļi āboli

90 g majonēze

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Vispirms jāizvēlas pareizie produkti. Āboliem jābūt skābeniem, cietiem un ļoti sulīgiem. Sarkanos sīpolus var aizstāt ar baltajiem, bet skābētos gurķus ar marinētiem.

2. Novāri kartupeļus, burkānus, bietes un olas. Seko, lai dārzeņi nepārvārās, citādi tie nebūs gabaliņos. Salāti var pārtapt par putru.

3. Notīri siļķi. Sagriez to kubiņos.

4. Kartupeļus, burkānus un bietes arī sagriez kubiņos.

5. Tāpat sagriez gurķus un sīpolus.

6. Nomizo ābolu, izņem serdi un sēkliņas. Ja miziņa plāna, ābolus var nemizot. Ābolus sagriez mazākos kubiņos, nekā pārējās sastāvdaļas.

7. Saliec visas sastāvdaļas bļodā un samaisi. Pievieno kvalitatīvu majonēzi, kuru labāk pagatavot pašai, bet derēs arī veikalā pirktā.

8. Pievieno sāli un piparus, tikai ņem vērā, ka siļķe ir sāļa. Citas sastāvdaļas pievienot nevajag, garša tāpat būs lieliska. Samaisi visas sastāvdaļas.

9. Salātus ar siļķi un bietēm vari dekorēt ar svaigiem zaļumiem. Piemēram, ar dillēm, pētersīļiem vai lociņiem.

Video, kā pagatavot sālatus: