Atzīšos godīgi, ne vienmēr pietiek laika ēdiena gatavošanai. Kad uzveic slinkums, pēc darba ieskrienu pusfabrikātu veikalā. Tur nopērku saldētus kāpostu tīteņus, ļuļa – kebabu un, protams, pelmeņus. Bet, lai pelmeņi šķīvī izskatītos, kā mājās gatavoti, veicu ar tiem vienu triku. Mazgāt pelmeņus pirms vārīšanas mani iemācīja vīramāte.
Kas var būt garšīgāks par mājās gatavotiem pelmeņiem? Laikam jau nekas. Īpaši, ja tos gatavo pēc Urālu receptes. Bet arī tad, ja gatavojat pelmeņus mājās paši, vēlams tos pirms vārīšanas nomazgāt. Kāpēc tas vajadzīgs?
Kāpēc pelmeņi izjūk
Varētu domāt, kas var būt vienkāršāk, kā izvārīt pelmeņus. Bet padomājiet, cik bieži tie vārot izjūk. Un viss tāpēc, ka jūs neievērojāt tehnoloģiju. Sāksim ar iemesliem.
Lieta tāda, ka rūpnieciski ražotos, bet reizēm arī mājās gatavotos pelmeņus uzreiz pēc pagatavošanas liek saldētavā. No krasās temperatūras maiņas pelmeņi plīst un izjūk. Pildījums izkrīt, buljons izlīst.
Kāpēc pelmeņus pirms vārīšanas vajag nomazgāt
Protams, tādi pelmeņi sagādās maz prieka. Bet no šīs problēmas var izvairīties. Nomazgājiet pelmeņus pirms vārīšanas zem auksta tekoša ūdens. Tā mīkla nedaudz sasils un samitrinās mīklu.
Kad pelmeņi „pieradīs” pie šķidruma, tos var vārīt. Uzvāriet ūdeni, un lieciet pelmeņus ūdenī. Lai tie nesaliptu, periodiski tos apmaisiet.
Siltā ūdenī pelmeņus mazgāt nevajag, jo tās arī būs krasas temperatūras izmaiņas. Pietiks nomazgāt tos aukstā ūdenī un ļaut pelmeņiem pamirkt. Protams, par šo problēmu nezinās tās saimnieces, kuras gatavo pelmeņus tieši pirms vārīšanas. Taču tām, kurām saldēti pelmeņi ir glābiņš, mans triks noderēs!
Atstāt komentāru