Omīte atklāja, kāpēc uz pannas jāapcep auzu pārslas ar olām. Pamēģināju un priecājos par rezultātu

Visiem zināms, ka diena jāsāk ar veselīgām un kārtīgām brokastīm. Par vislabāko variantu uzskata auzu pārslu biezputru un olu kulteni. Bet, ja šos abus ēdienus apvieno? Ticiet man, rezultāts būs lielisks. Un šī ēdiena pagatavošanas laiks būs minimāls.

Apcepšanai izmantojiet parastās auzu pārslas. Ņemiet vērā, ka ātri vārāmās auzu pārslas nederēs. Tādās brokastīs būs maz kaloriju, toties tajās būs daudz vitamīnu un citu vērtīgu vielu. Un vēl – šis ēdiens būs divreiz sātīgāks. Vieni plusi, vai ne?

Sastāvdaļas:

50 g auzu pārslas

4 olas

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Ieberiet auzu pārslas sausā pannā. Apcepiet tās 3 minūtes uz vidējas uguns, periodiski maisot, lai tās apceptos vienmērīgi.

2. Kad auzu pārslas kļūs zeltainas, uzsitiet pāri tām olas. Uzberiet sāli un piparus, ja vēlaties, arī citas garšvielas.

3. Uzreiz samaisiet pannas saturu, lai olas būtu sajauktas ar auzu pārslām. Uzlieciet pannai vāku.

4. Cepiet aptuveni 3 minūtes. Maisīt un apgriezt uz otru pusi nevajag. Ja „pankūka” tura formu, ēdiens ir gatavs.

Dažu minūšu laikā  jums būs gatavas pilnvērtīgas un sātīgas brokastis. Vēlaties dažādību, tad pievienojiet auzu pārslu – olu omletei sieru, gaļu vai dārzeņus. Var pagatavot arī saldo ēdienu, samazinot sāls daudzumu un pievienojot, piemēram, banānu. Par to, kas sanāca jums, rakstiet komentāros.