Izdomāju, kā mājās pagatavot jaunus cepumus. Vīrs pagaršoja un nēsā mani uz rokām

Pirmo reizi es šādus smilšu mīklas rombiņus ar cukura – kanēļa virsiņu nogaršoju, kad biju ciemos pie vīra vecākiem. Man tie ļoti iegaršojās un es palūdzu recepti. Vēlāk uzzināju, ka tie ir tradicionāli cepumi. To nosaukums ir „Zemelah”.

Vienkāršs ir cepumu sastāvs un vienkārša to pagatavošana. Tāpēc arī tie ir kļuvuši ļoti populāri mūsu ģimenē.

No parastajiem smilšu gredzentiņiem ar cukuru tie atšķiras ar aromātisko kanēļa – cukura dekorējumu. Lai cepumi sanāktu maksimāli gardi, izmantojiet labu sviestu un svaigu mājas krējumu. Man bija standziņa īstā kanēļa.

Es to samalu un samaisīju ar cukuru. Ar veikalā pirkto malto kanēli šo salīdzināt nevar. Aromātu sajuta pat kaimiņi.

Sastāvdaļas:

Sviests 50 g

Krējums 60 g

Ola 1 gab.

Milti 200 g

Sāls šķipsniņa

Cukurs 65 g

Vaniļas ekstrakts 2 ml

Cepamais pulveris 1 tējkarote

Kanēlis 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

1. Pieberiet mīkstam sviestam 40 gramus cukura un saputojiet to. Pievienojiet krējumu un labi samaisiet.

2. Masā iejauciet olu, pieberiet sāli un cepamo pulveri, pievienojiet 2-3 pilienus vaniļas ekstrakta un sakuliet ar dakšiņu.

3. Iesijājiet miltus un iejauciet mīkstu mīklu. Miltu daudzums var nedaudz mainīties. Viss atkarīgs no miltu svaiguma un kvalitātes. Tāpēc miltus iejauciet pa daļām.

Mīklu saveliet bumbā, ielieciet to plastikāta maisiņā un uz 30 minūtēm ievietojiet to ledusskapī.

4. Darba virsmu apberiet ar miltiem, lieciet uz tās mīklu un izveltnējiet to 3-4 mm biezā kārtā. Pēc tam pārkaisiet ar cukura un kanēļa maisījumu.

5. Grieziet mīklu rombiņos, ar malu garumu 4 cm un lieciet cepešplātī, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepiet 190 grādos 25 minūtes.

Kā jau sapratāt, vakarā mums bija ciemiņi. Kaimiņu pāris nespēja atturēties no kārdinājuma nogaršot šo kanēļa gardumu. Viņi savukārt  uzaicināja mūs ciemos pie sevis uz šašlikiem.