Daudziem no mums ir apnicis ne pārāk omulīgā un patīkamā procedūra, kad ir jātīra cepeškrāsns. No otras puses, ja to nedarīs, tad diezvai tādā pēc tam gribēsies vispār kaut ko cept. Tā iemesla dēļ ir neizbēgami, ka ik pēc noteikta laika tā ir jātīra.
Vēl jo vairāk, reizēm tauku un mērču traipi tā piedeg, ka ir ilgi jātīra, lai kaut cik izdotos veiksmīgi iztīrīt cepeškrāsni.
Īsāk sakot, šāda tīrīšanas procedūra var ievilkties līdz pat vairākām stundām.
Izrādās tomēr ir pavisam vienkāršs un efektīvs veids, kā iztīrīt ļoti netīru cepeškrāsni. Turklāt to var izdarīt bez īpaši lielas piepūles un tikai 30 minūšu laikā!
Kas ir nepieciešams:
* 4-5 ēdamkarotes dzeramās sodas;
* 100 ml etiķa;
* ūdeni;
* pulverizatoru;
* bļodiņu;
* cimdus.
Ērtāk būtu procesu sākt vakarpusē, kad cepeškrāsni vairs ieslēgt nevajadzēs.
Prātīgāk šo tīrīšanas procesu varētu iesākt vakarpusē, kad cepekškrāsni vairs nelietos un pēc tam varēs uz nakti atstāt, lai līdzeklis kārtīgi iedarbojas.
Veicamie soļi:
1. Vispirms vajag izņemt no cepeškrāsns visas plātes.
2. Sajauc sodu ar ūdeni bļodiņā, lai izveidotos putriņa.
3. Paņem lupatiņu un smērē pastu uz visām cepeškrāsns iekšējām sienām, augšas un apakšas. Soda acumirklī kļūs brūngana.
4. Kad visas malas ir iesmērētas, cepeškrāsni ar atvērtām durtiņām jāatstā uz 12-24 stundām.
5. Nākamajā dienā ar mitru lupatiņu tīriet nost palikušo sodu. Ieteicams izmantot cimdus, lai netiktu ietekmētas rokas.
6. Ja tomēr kaut kur vēl ir palikuši traipi, nevajag bēdāties. Tad ir nepieciešams pulverizatorā ieliet etiķi un izsmidzināt pa visām virsmām. Nav ieteicams ieelpot etiķa izgarojumus.
7. Tiks veidotas putas un būs dzirdama šņākoņa – tādā veidā etiķis reaģē ar sodu un sadala to.
8. Beigās būs vien nepieciešams notīrīt no visām sienām pastas atlikumus un notīrīt cepeškrāsns lodziņu.
9. Lai pilnībā cepeškrāsns būtu sausa, var to ieslēgt uz lielāko jaudu un paturēt 10 minūtes ar durtiņām vaļā.
Pēc šīm procedūrām cepeškrāsns izskatīsies kā jauna!
Atstāt komentāru