Man vienmēr likās, ka ar griķiem jau sen esmu uz tu. Uzzinājusi, kā pagatavot irdenus griķus, es pie šī jautājuma vairāk neatgriezos. Taču pavisam nesen es atklāju sev pāris nianses, par kurām pat neiedomājos agrāk. Vēl vairāk, izrādījās, ka saimnieces nereti izdara kļūdu šo klasisko putraimu gatavošanā. Šodien tu uzzināsi, kā pagatavot patiešām garšīgu putru.
Griķi ir universāli putraimi. Tie derēs gan kopā ar gaļu, gan ar zivīm, lieliski saderēs arī ar svaigiem un sautētiem dārzeņiem. Tos lieliski var izmantot pildījumos, sacepumu gatavošanai un citos oriģinālos ēdienos.
Vēl viena griķu priekšrocība ir tā, ka tie nav ilgi jāgatavo. Putra uzvārās ātri. To ir arī viegli pārvārīt. Lai tā nenotiktu, pastāstīšu par dažiem svarīgiem momentiem.
Griķu putras pagatavošanas nianses
Putras vārīšana jāsāk ar griķu sagatavošanu. Jo griķi lētāki, jo lielāka iespēja, ka tajos var gadīties bojāti putraimi vai citi piesārņojumi. Tāpēc vispirms kārtīgi pārlasi griķus un nomazgā tos vairākas reizes, kamēr ūdens kļūst dzidrs. Ja vēlies, lai griķi būtu irdeni, tos pēc mazgāšanas apsusini papīra dvieļos.
Nākamā lieta, par ko domā ne katra saimniece pareiza katla izvēle. Vislabāk griķiem derēs čuguna katliņš. Bet mūsu apstākļos noderēs jebkurš neemaljēts katliņš ar biezu apakšu. Katlā ar izliektu apakšu griķi vispār izvārīsies lieliski, tāpēc, ka tajā šķidrums viegli iztvaikos.
Gatavā ēdiena garša ir atkarīga no ūdens, kurā putraimi vārās.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Atstāt komentāru