Kādos gadījumos ir jāizmanto folijs un kādos cepamais papīrs. Ir tomēr atšķirība!

Zivis

Te nu viss atkarīgs no zivju veida un no tā, kā jūs vēlaties tās pagatavot. Ja vēlaties gatavot tvaicētu lasi, lieciet zivi cepamā papīra kabatiņā, pēc tam pievienojiet dārzeņus, garšvielas un nedaudz citronu sulas. Cepamais papīrs neļaus mitrumam iztvaikot un palīdzēs zivij piesātināties ar garšvielu aromātiem.

Lai zivs būtu zeltaina, labāk to gatavot folijā, kura iztur augstas temperatūras.

Cepumi

Cepumiem labāk izvēlēties cepamo papīru. Tā tie varēs labāk izcepties. Tie nelūzīs, neplaisās, neizplūdīs. Ja vēlēsieties saldumus cept uz folijas, esiet gatavi tam, ka tie var izplūst, apkalst, kļūt tumšāki, nekā jūs domājāt.

Pīrāgi

Parasti pīrāgu cepšanai konditori izmanto iepriekš izgrieztu cepamā papīra gabalu vajadzīgajā formā, bet formas sieniņas apziež ar sviestu vai apkaisa ar miltiem. Tas ir pareizi, jo pīrāga virsmai jābūt gludai, līdzenai. No folijas uz pīrāga var palikt nevajadzīgas ieloces un nelīdzenumi.

Taču tas neattiecas uz braunijiem, jo šo pīrāgu tradicionāli cep  taisnstūrveida formā un griež četrstūrainos gabaliņos. Ieklājiet formā foliju, nosedzot arī formas malas. Tā folija ieņems vajadzīgo formu, un gatavošanas beigās jūs varēsiet pīrāgu izņemt, pavelkot aiz folijas malas.

Ceram, ka jūs uzzinājāt kaut ko jaunu.