Kāpēc es sasaldēju meloni. Daru tā praktiski vienmēr

Vasarā mūsu ģimene sadalās divās nometnēs: arbūzu mīļotājos un meloņu fanos. Es pievienojos meloņu grupai, tāpēc no tirgus bez melones mājās nenāku. Man patīk šo gardumu ēst ar sieru un garšo arī ievārījums no melonēm. Vēl gatavoju arī meloņu saldējumu. Tas ir pavisam vienkārši!

Vajadzēs tikai 3 sastāvdaļas + vaniļas cukurs, ja jūs, tāpat kā es, nevarat iedomāties desertu bez vaniļas. Šajā lietā svarīgākais ir nevis no kā, bet gan kā. Lūk recepte!

Sastāvdaļas:

Melone 300 g

Cukurs 30-50 g

Saldais krējums 300 ml

Vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

1. Meloni nomizo, izņem sēkliņas, sagriež kubiņos, ieliek maisiņā un liek saldētavā uz 1-2 stundām.

2. Es izmantoju citu paņēmienu. Veselu meloni lieku saldētavā uz 1-2 stundām. Un tikai tad to tīru. No sasaldētas melones sēkliņas izņemt ir vieglāk.

3. Sasaldētās melones liek blenderī un sablenderē biezenī. Pagaršojiet, vai pietiek cukura. Ja melone ir ļoti salda, cukuru var nepievienot.

4. Es parasti ņemu 20-25% saldo krējumu un 1 ēdamkaroti cukura. Tad putoju ar mikseri 4-5 minūtes. Kad masa sabiezē, pievienoju tai melones.

5. Tad jāsakuļ vēlreiz. Kad izveidojas viendabīga, bieza masa, to salej konteinerā. Liek saldētavā uz nakti.

No rīta meloņu saldējums būs gatavs. Šim desertam ir viegli salda atsvaidzinoša garša. Vienkāršs un interesants gardums. Pārsteidziet ar to savus draugus un tuviniekus, un viņi noteikti palūgs jums recepti!