Kāpēc zinošas saimnieces sautē kotletes, pevienojot sviestu

Sastāvdaļas:

600 g cūkgaļa

1 vidēja lieluma sīpols

1 vidēja lieluma kartupelis

2 nelielas ķiploku daiviņas

100 g mannas

100 ml ūdens

1 ola

Sāls, pipari, koriandrs – pēc garšas

[amizanti]

Eļļa cepšanai

Sastāvdaļas kotlešu sautēšanai:

80 ml ūdens

1 lauru lapa

1-2 smaržīgie pipari

1 neliela ķiploka daiviņa

15-20 g sviesta

Pagatavošana:

1. Mannai uzliet istabas temperatūras ūdeni. Var izmantot gāzēto. Ņemt malto gaļu, tai pievienot garšvielas (bez sāls) un sasmalcinātus ķiplokus.

2. Ar smalko rīvi sarīvēt sīpolu un kartupeli, no gatavās masas noliet lieko šķidrumu. Pēc tam iejaukt maltajā gaļā mannu. Pievienot olu, sāli pēc garšas un labi visu samaisīt. Gatavu malto gaļu dažas reizes saspiest un ļaut pastāvēt 15-20 minūtes.

3. Sakarsēt pannu, uzlejot nelielu daudzumu eļļas. Veidot nelielas kotletes un apcept no abām pusēm līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

4. Pēc tam paņemt katliņu ar biezu apakšu un izkausēt tajā sviestu. Lauru lapu, piparus un sasmalcinātu ķiploku var pievienot uzreiz. Bet ūdeni pieliet pēc tam, kad sviests izkūst.

5. Tūlīt pēc tam likt kotletes katliņā un atstāt līdz uzvārās ūdens. Tad izslēgt uguni, uzlikt katliņam vāku un atstāt uz pusstundu, lai ievelkas. Tad var pasniegt galdā.

Mūsu recepti vari izmantot, ja vēlies izmēģināt kaut ko jaunu. Ja uzticies tikai savai metodei un sastāvdaļām, tad vienkārši pamēģini sautēšanas laikā pievienot gabaliņu sviesta. Esam pārliecināti, ka tev un taviem tuviniekiem garšos kotletes ar šo mazo noslēpumu.