Mana jaunā recepte, kā pagatavot plānas un gardas kartupeļu pankūkas. Recepti prasa arī draugi (Foto)

Esi izmēģinājusi visas iespējamās pankūku receptes, bet vēl aizvien meklē ko jaunu? Esam pietaupījuši tev elementāru kartupeļu pankūku gatavošanas noslēpumu. Ar tā palīdzību tu uzcepsi īpaši gardas pankūkas. Plānas, aromātiskas, ar pienu.

Tajās var ietīt jebkādu pildījumu vai ēst pankūkas vienkārši tāpat. Var cienāt viesus un pasniegt ģimenei vakariņās. Vārdu sakot, atradums mājsaimniecēm, kurām patīk vienkārši kulinārijas eksperimenti.

Plānās kartupeļu pankūkas pēc mūsu receptes noteikti patiks vienkāršās pagatavošanas un netriviālās garšas dēļ.

Sastāvdaļas:

4 – 5 kartupeļi

250 – 300 g griķu milti

3 olas

5 ēdamkarotes eļļas

250 – 300 ml piena

1 ēdamkarote cukura

3-4 daiviņas ķiploka

Zaļumi, sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriez katru četrās daļās. Liec kartupeļus katliņā, pielej ūdeni, pieber sāli un novāri.

2. Kad kartupeļi atdziest, sablenderē vai samikserē tos kopā ar ūdeni, kurā tie vārījušies.

3. Pievieno kartupeļu masai sasmalcinātus ķiplokus, uzvārītu pienu, olas un miltus. Kārtīgi samaisi. Pievieno augu eļļu un sāli. Vēlreiz visu kārtīgi samaisi un ļauj mīklai pastāvēt 25-30 minūtes.

4. Uz sakarsētas lej nedaudz eļļas un cep plānās pankūkas, katrai uzberot zaļumus. Ņem vērā, ka kartupeļu pankūkas būs trauslas, tāpēc apgriezt tās vajadzēs uzmanīgi.

5. Gatavs! Aromātiskās kartupeļu pankūkas var pasniegt kā patstāvīgu ēdienu, un var arī izmantot tās pildīšanai ar gaļu, sēnēm vai dārzeņiem.

Pasniedz saviem ciemiņiem gardās pankūkas ar zaļumiem, sātīgu pildījumu un mērcīti. Lai labi garšo!