Mana senā recepte ar bērnības garšu: Kā pagatavot gardas kūciņas “Smilšu sloksnes”. Bērni prasa vēl! (Foto)

Pirms neilga laika “Facebook” vietnē tika publicēta ļoti laba recepta, ar kuru tiešām ir vērts padalīties un kura noteikti atsauks atmiņā bērnības laikus, kad šīs kūciņas garšoja ļoti labi.

Nu ir laiks pienācis uztaisīt vēl reiz kūciņas “Smilšu sloksnes”.

Recepte:

mīklai:

•330 gr milti

•130 gr cukurs

•200 gr sviests

•1 ola

•1/2 tējkarote sodas (dzēsta etiķī)

Starp kārtām: ābolu (jebkurš manuprāt) ievārījums, džems

glazūrai :

• 1 olbaltums

• 230 gr pūdercukurs

• mazliet sāls

• 1 t. k. citrona sulas

• 1 t. k. Sviests

– Olu sakuļ ar cukuru līdz tā paliek gaiša, tālāk izsijātus miltus ar sodu liekam klāt olai, samaisām līdz parādās grumstalas, pievienojam sviestu (kurš līdz tam stāvēja istabas temperatūrā) un mīcam mīklu 3-4 minūtes. Ietinām plēve un ledusskapi uz 30 min. Izrullējam miklu 3~4 mm, sagriežam uz pusēm un

– Cepjam 200 grādos aptuveni 15 min jeb kamēr paliek zeltaini brūns.

– Izņemam ārā no cepeškrāsns un smērējam ar ievārījumu , uzliekam otru pusi un ļaujam atdzist.

– glazūra: sakuļam olbaltumu pievienojot šķipsnu sals un pūdercukuru līdz masa paliek spīdīga. Kad masa gatava pievienojam citrona sulu un kārtīgi samaisām. Pievienojam sviestu un sajaukt (es nākošreiz nelikšu sviestu, garša ne visai.

Kad atdzisa, smērējam glazūru un ļaujam tai izžūt.

Griezt ar karstu nazi.

Lai labi garšo!