Manas jaunās vistas gaļas kūciņas, kuras no galda vienmēr pazūd pirmās. Vīrs prasa, lai taisu vēl

Mīkstās un maigās kūciņas no vistas ir ne tikai oriģinālas, bet arī ļoti garšīgas. Vistas gaļas uzkoda, kurā gaļa organiski sader kopā ar sēnēm un saldo krējumu, patiešām neatstās tavus viesus vienaldzīgus.

Vistas uzkoda

Sastāvdaļas:

400 vistas gaļas

200 ml salda krējuma (tauku 11%)

300 g šampinjonu

1 ola

1 sīpols

160 g siera

30 g sviesta

pētersīļi

Pagatavošana:

1. Samal vistas gaļu gaļas mašīnā. Pievieno tai sāli un piparus un, ja vēlies, arī garšvielu vistas gaļai.

2. Pievieno gaļas masai olu, pielej aukstu saldo krējumu. Samaisi, lai sanāk ne pārāk bieza masa, kas atgādina pabiezu pankūku mīklu.

3. Pievieno sasmalcinātus zaļumus un vēlreiz visu samaisi.

4. Ieklāj cepamajā plātē cepamo papīru. Liec tajā vistas gaļas masu un vienmērīgi izlīdzini to.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180-200 grādiem un cep 15 minūtes.

6. Smalki sagriez sēnes un sīpolus.

7. Uzkarsē pannā sviestu, liec tajā sīpolus, cep 2-3 minūtes līdz tie kļūst zeltaini.

8. Pievieno sēnes, cep kamēr sēņu sula pilnīgi iztvaiko. Pārliec sēnes bļodiņā un ļauj tām atdzist.

9. Izcepto vistas gaļas plāksni pārgriez uz pusēm.

10. Atdzisušās sēnes sajauc ar mīkstu kausēto sieru. Pievieno sēņu krēmam sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus.

11. Abām vistas gaļas plāksnes daļām uzzied kārtu sēņu krēma.

12. Liec kopā, lai veidotos kūka: plāksne – krēms, plāksne – krēms

13. Liec visu ledusskapī uz 40 minūtēm. Tā kūku būs vieglāk sagriezt.

14. Sagriez lielo kūku nelielos  gabaliņos.

15. Katru sāļo kūciņu dekorā ar zaļumiem un  sēnītēm.

16. Lieliska vistas uzkoda ar sēņu krēmu ir gatava. Labu apetīti!