Būtībā šie biezpiena cepumiņi ar cukuru ir pavisam viegli pagatavojami. Tos ātri var uzcept pat tad, ja nav īpaša kulināra talanta. Biezpiena kombinācija ar kokosa skaidiņām piedod šiem cepumiem īpašu smalkumu. Bez tam tas ir labs veids likt apēst biezpienu tiem, kam tas negaršo. Veselīgi taču!
Biezpiena cepumiņi ar cukuru
Pagatavot šādus cepumus var ļoti ātri un vienkārši.
Sastāvdaļas:
250 g sausa biezpiena
80 g sviesta
180 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
3 ēdamkarotes cukura
Šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes kokosa skaidiņu
Pagatavošana:
1. Bļodā liek biezpienu, sāli, un mīkstu kubiņos sagrieztu sviestu.
2. Biezpienu samīca ar dakšiņu, lai izveidojas viendabīga masa.
3. Tad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa.
4. Pēc tam ar rokām mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Atceries, jo sausāks būs biezpiens, jo mazāk vajadzēs miltu.
5. Mīklu sadala 2 daļās. No katras izveido garu rullīti un tad to saplacina. Katru daļu izrullē 2-3 mm biezu.
6. Apgriez nelīdzenās malas, lai izveidojas gari taisnstūri.
7. Pa visu taisnstūra virsmu sabārsti cukuru un kokosa skaidiņas.
8. Tad mīklu sarullē. Jāizveidojas garai desiņai. To sagriež 5 cm garos gabaliņos.
9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kamēr tā uzsilst, sakārto cepumiņus uz plātes, kura izklāta ar cepamo papīru.
10. Cepumus cep aptuveni 20 minūtes. Tie sanāk ļoti maigi un aromātiski! Tev noteikti patiks biezpiena un kokosa kombinācija.
Sīkāk visu procesu vari apskatīt video.
Lūk, cik vienkārša, bet laba recepte. Šie cepumi labi aizstās ierastos smilšu cepumus, bet arī tad, ja taviem bērniem negaršo biezpiens, šis deserts viņiem noteikti garšos.
Atstāt komentāru