Uztaisīju cepumu tiramisū bez cepšanas 10 minūtēs. Vīrs tagad mani nēsā uz rokām

Domājat, ka pagatavot garšīgu un skaistu desertu 10 minūtēs nav iespējams? Ka tik ne tā! Pamēģiniet pagatavot cepumu tiramisū bez cepšanas deserta glāzītēs. Šī recepte nav līdzīga klasiskajai šī visu iecienītā itāļu garduma receptei. Bet garšu atšķirt gandrīz nebūs iespējams.

Vēl šo desertu sauc arī par „Kāzu nakti”. Par šāda nosaukuma rašanos var tikai minēt.

Laikam  jau lieta tāda, ka tā pagatavošanai un apēšanai nevajag tērēt daudz laika, atstājot šā resursa lielāko daļu svarīgākām lietām. Daži pat uzskata, ka viss slēpjas cepumu krāsā: ir gaišie un tumšie. Kāds velk paralēles ar sievišķo un vīrišķo.

Lai kā tur arī būtu, mums garšo cepumu tiramisū bez cepšanas tā maigās garšas dēļ un arī skaistā izskata dēļ. Desertu gatavojot, cepumus var apslacīt ar jebkuru kafijas liķieri.

Sastāvdaļas:

Cepumi  300 g

Citrons 1 gab.

Kondensētais piens ar cukuru 200 ml

Valrieksti 100 g

Saldais krējums 200 ml

Pagatavošana:

1. Sadrupiniet cepumus. Tāpat sadrupiniet arī valriekstus. Izspiediet citrona sulu.

2. Lai pagatavotu krēmu, atsevišķi sakuliet aukstu saldo krējumu (30%). Pievienojiet kondensēto pienu un kuliet aptuveni 2 minūtes. Ielejiet citrona sulu un kuliet masu, kamēr tā kļūst kā biezs krēms.

3. Paņemiet deserta traukus. Pirmajā un otrajā kārtā būs divu krāsu cepumi – gaišie un tumšie. Tad putukrējums un rieksti. Atkārtojiet kārtas.

Dekorēt desertu var dažādi, pēc vēlēšanās. Eksperimentējiet! Virsū kārtojiet ogas vai ogu gabaliņus, piparmētru lapiņas, kakao vai šokolādes skaidiņas. Sanāks skaisti!