15 zelta padomi, kā iegūt nevainojamu kārtību savā virtuvē. Mana spīd un laistās

Grīdu slaukiet vai mazgājiet katru vakaru

Grīda virtuvē kļūst netīra tikpat ātri, kā darba virsma, ja to savlaicīgi nesakopj. Pie tam vēl jūs iznēsāsiet taukus un ēdienu drusciņas pa visu māju. Pierodiet saslaucīt vai izmazgāt grīdu pēc katras ēst gatavošanas.

Novāciet visu no galda pēc katras ēdienreizes

Piespiediet sevi un savus mājiniekus novākt aiz sevis galdu. Vēlāk to darīt galīgi negribēsies.

 Novāciet visu no darba virsmas

Ja uz darba virsmas ir palikušas tukšas burciņas, maisiņi un citas lietas, tad drīz vien tur izveidosies pamatīga nekārtība. Tīra darba virsma palielina iespēju, ka katrs aiz sevis visu novāks.

Pārskatiet skapīšu saturu

Pārpildīti skapīši ir vēl viena izplatīta problēma. Jums vajadzēs daudz laika, lai atrastu vajadzīgo lietu un pēc tam atliktu atpakaļ. Pārskatiet  visus skapīšus un atstājiet tur tikai to, ko patiešām lietojat.

Regulāri tīriet ledusskapi

Regulāri pārbaudiet ledusskapja saturu, izņemiet ātri izbeigušos produktus un ēdienu atlikumus. Tas palīdzēs uzturēt ledusskapi kārtībā un samazinās izdevumus par ēdienu.

Tīriet cepeškrāsni

Cepeškrāsni tīriet regulāri, lai tā nekļūst par īstu problēmu. Sakrājušos netīrumus notīrīt būs daudz grūtāk. Tas pats attiecas uz mazāo sadzīves tehniku: tosteri, mikroviļņu krāsni.

Regulāri dezinficējiet izlietni

Jūs taču zināt, ka virtuves izlietne var būt netīrāka par tualetes podu. Uzturiet tīru izlietni, jo mikrobi var viegli nonākt uz traukiem.

Marķējiet produktus ledusskapī un pieliekamajā

Tas palīdzēs ātri atrast nepieciešamos produktus un sekot līdzi derīguma termiņiem.

Atkritumus iznesiet katru dienu

Nepatīkamā smaka no atkritumu spaiņa var sabojāt pat vistīrāko virtuvi. Centieties iznest atkritumus katru dienu vai pārdienās. Ja nepaspējat piepildīt atkritumu maisu, nomainiet to uz mazāku.

Pirmajā acu uzmetienā šķiet, ka uzturēt kārtību virtuvē ir ļoti grūti. Bet, ja izveido dienaskārtību un seko tai, tad ātri var pierast. Iekļaujiet tajā visus sīkumus: galda nokopšanu, ēdienu atlikumu savākšanu, katliņu iemērkšanu u.t.t. Drīz vien jūs pamanīsiet, ka ietaupās daudz laika. Kā jūs uzturat kārtību virtuvē?