Omīte pastāstīja, kā var pagatavot picu uz pannas. Garša dievīga un pagatavošana ātra

Itāļu pica ir mums tik pazīstams ēdiens, ka nu jau ir radušās milzum daudzas šīs lieliskās uzkodas interpretācijas. Pēc tradīcijas picu cep no rauga mīklas, kuras sastāvā ir divu veidu milti, olīveļļa, ūdens un sāls. Bet pildījumam – viss, kas ir pa rokai, galvenais, lai būtu siers un tomātu mērce.

Bet mēs esam iemanījušies cept picu bez rauga un pat bez cepeškrāsns. To cep pannā, bet mīklu iejauc majonēzes un krējuma maisījumā. Picas pamatne sanāk mīksta un pufīga. Atliek tikai noziest to ar tomātu mērci un salikt virsū jebkuru pildījumu, ieskaitot sieru. Mūsu receptē pildījums būs no sēnēm un šķiņķa, bet jūs varat izvēlēties pildījumu pēc savas patikas.

Sastāvdaļas:

Krējums 4 ēdamkarotes

Olas 2

Tomātu mērce 3 ēdamkarotes

Šķiņķis 150 g

Mocarella 150 g 

Majonēze 4 ēdamkarotes

Kviešu milti 9 ēdamkarotes

Šampinjoni 100 g

Ciets siers 150 g

Pagatavošana:

1. Sajauciet krējumu, majonēzi, olas un miltus.

2. Lejiet mīklu uz sakarsētas pannas. Kad picas pamatne kļuvusi zeltaina, apgrieziet to otrādi un noziediet ar tomātu mērci.

3. Šampinjonus sagrieziet šķēlītēs, šķiņķi salmiņos, cieto sieru sarīvējiet, un mocarellu sapluciniet gabaliņos.

4. Lieciet picas pamatnei kārtām virsū pildījumu, uzlieciet pannai virsū vāku un cepiet, līdz izkūst siers.