Lai iepriecinātu savus mājiniekus pelēkajā ikdienā, cepu pankūkas ar vārīto krēmu. Pagatavot ir viegli. Garša ir neaprakstāma. Tas ir jāizmēģina!
Tādas pankūkas būs ideālas pie tējas vai kafijas. Patīkams salds rīts būs nodrošināts! Gribu atzīmēt arī īpašo vārītā krēma recepti. Pēc šīs receptes krēms izdosies vienmēr.
Pankūku recepte
Sastāvdaļas:
500 ml piena
200 g miltu
2 olas
2 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Šķipsniņa vanilīna
Sastāvdaļas vārītajam krēmam:
500 ml piena
3 ēdamkarotes miltu
2 olas
70 g sviesta
200 g cukura
Pagatavošana:
1. Bļodā ielej pienu, pieber miltus, iesit olas, ielej augu eļļu. Labi samaisi. Pēc tam pieber cukuru, cepamo pulveri, sāli un vanilīnu. Sakul visu ar mikseri un atstāj uz pusstundu.
2. Iezied pannu ar eļļu un uzkarsē to uz vidējas uguns. Cep pankūkas no abām pusēm līdz krāsa ir zeltaina, krauj kaudzītē.
3. Vārītā krēma gatavošanai saputo sviestu. Atsevišķā traukā sajauc olas, cukuru un miltus. Visu kārtīgi samaisi ar mikseri.
4. Katliņā uzkarsē pienu, pēc tam pievieno tam sagatavoto masu. Pastāvīgi maisot, karsē, līdz masa sāk sabiezēt. Pēc tam noņem katliņu no uguns un ļauj krēmam atdzist. Atdzisušu masu sakul kopā ar sviestu līdz izveidojas gaisīgas konsistences masa.
5. Iezied katru pankūku ar pus ēdamkarotes krēma. Pēc tam uz katras pankūkas malas uzliec 2 ēdamkarotes krēma un satin pankūkas caurulītēs.
6. Tas arī viss, pankūkas ar vārīto krēmu gatavas! Labu apetīti!
Šādu našķi var pasniegt arī svētku galdā.
Atstāt komentāru