Kāpēc no šī brīža es gatavoju tikai mannas pankūkas

Mājas tortes ir mans favorīts. Diemžēl ļoti bieži to cepšanai neatliek bieži vien laika, bet gatavām veikalā pirktām toršu plāksnēm gatavot torti negribas. Tad man talkā nāk šī recepte. Mannas pankūkas – ideāls pamats pankūku tortei. Tādu tortes pamatni pagatavot ir viegli, tāpēc arī izvēlos to gatavot tieši pēc šīs receptes.

Sastāvdaļas:

1 gl mannas

2 ēdamkarotes pūdercukura

1 ēdamkarote rauga

550 ml ūdens

1 gl kviešu miltu

1 ēdamkarote cepamā pulvera

1 tējkarote sāls

2-3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana:

1. Dziļākā bļodā iesijā miltus. Pievieno mannu, pūdercukuru, cepamo pulveri un sauso raugu. Visu labi samaisi, uzlej siltu ūdeni.

2. Visu labi sakul ar putojamo slotiņu, pēc tam ar blenderi, lai izveidojas viendabīga masa. Pārklāj trauku ar mīklu  ar pārtikas plēvi un ļauj tai pastāvēt siltā vietā 40 minūtes.

3. Kad masa palielinājusies aptuveni 2 reizes, atkal to samaisi. Sāc gatavot. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas.

4. Lej pannā kausiņu mīklas. Cep pankūkas no abām pusēm aptuveni 1 minūti. Tām jābūt zeltainām un pabiezām.

Gatavās pankūkas aplej ar sīrupu vai kausētu sviestu. Galdā pasniedz vēl siltas. Mannas pankūkas lieliski noderēs kā tortes ripas. Tās ir diezgan biezas, mīkstas un labi tura formu. Lai labi garšo!