Klasiskais mājas „Napoleons” manas superomītes variantā. Uztaisīju tāpat un vīrs un bērni lēkā aiz prieka

Pēdējā reizē, kad pirku Napoleonu, biju vīlusies. Plāksnes piesūkušās ar kaut kādu dīvainu krēmu, kas līdzīgs skābai majonēzei. Un tad man sakārojās pagatavot „Napoleona” torti mājas apstākļos. Atradu brīnišķīgu recepti, par kuru nevaru vien nopriecāties.

Klasiskais mājas „Napoleons”

Nekā sarežģīta tādas tortes pagatavošanā nav, tiesa, nāksies veltīt savu brīvo laiku šim brīnišķīgajam kārumam. Rezultāts pārsteidza visas cerības, īpaši, ja negatavo parasto sviesta krēmu ar cukuru, bet īstu, bagātīgu vārīto krēmu. Iesaku uzreiz pierakstīt labāko „Napoleona” recepti mājas apstākļos un tūdaļ sākt to gatavot.

Sastāvdaļas mīklai:

1,2 kg miltu

250 ml piena

400 g sviesta

Sastāvdaļas krēmam:

3 olu dzeltenumi

100 g cukura

500 ml piena

3 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana:

1. Izsijā miltus un sajauc ar istabas temperatūras sviestu līdz smalkām viendabīgām drumstalām.

2. Miltu masā ielej 1 glāzi piena un iejauc mīklu. Tai jāsanāk elastīgai, taukainai un nav jālīp pie rokām.

3. Sadali mīklu 14 vienādos gabaliņos, tad katru gabalu izrullē.

4. Liec mīklas plāksnes uz plāts un apgriez malas, izmantojot 28 cm lielu apaļo formu. Sadursti mīklu ar dakšiņu un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 5-7 minūtes. Tā izcep visas ripas.

5. Liec ripas un nogrieztās malas atdzist. Pēc tam atgriezumus sasmalcini drumslās.

6. Sagatavo tortei krēmu. Saberz 3 olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst balti, tad pievieno miltus un visu sajauc līdz viendabīgai masai.

7. Olu masu atjauc ar nelielu daudzumu piena, bet atlikušo pienu uzvāri. Tad sajauc olu masu ar pienu. Pagaidi, līdz masa sabiezē, un atdzesē vārīto krēmu.

8. Pēc tam sakul sviestu ar cukuru un pakāpeniski pievieno vārīto krēmu, sakuļot to ar mikseri.

9. Saliec torti, pārziežot katru ripu ar plānu krēma kārtu. Nozied ar krēmu arī tortes malas un apkaisi ar drumslām.

10. Pārliec  mājas „Napoleonam”  pāri dēlīti un uzliec nelielu slogu. Tā atstāj torti, lai ievelkas uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā neaizmirsti apziest arī tortes virsmu ar vārīto krēmu un pārkaisīt ar drumstalām.

Nākamajā dienā torte nedaudz „sēdīsies” un kārtīgi pievilksies ar gaisīgo krēmu. Ja nav pacietības cept 14 ripas, protams, ripu skaitu var samazināt. Šo „Napoleonu” nevar salīdzināt ar veikalā nopērkamo. Tāpēc, ja gadās brīva dieniņa un ir labs garastāvoklis, iesaku uzcept „Napoleonu pēc super vecmāmiņas Ņinas receptes.