Pirms kāda ilgāka laika internetā parādījās Sandras Kalejas ļoti feins un jauks ieraksts, kurā viņa padalījās ar ļoti garšīgu saldo desertu – viņa pastāstīja savu recepti, kā pagatavot kūku “Vecrīga”.
Pēc viņas receptes sanāca dievīgi garšīgi, tāpēc nolēmām arī jums to recepti parādīt. Izbaudiet un paldies Sandrai par recepti!
Sandra raksta par recepti:
“Laiku atpakaļ, vairākiem cilvēkiem, apsolīju iedot vēja kūku – Vecrīgas recepti.
Vakar atkal cepu un nolēmu, ka beidzot solījums jāpilda. Lai katram nesūtītu atsevišķi, darīšu to publiski. Varbūt arī citiem noderēs.
Tikt pie vēja kūkām ir viegli. Es cepu pēc šādas receptes un vienmēr sanāk. Var to darīt arī savādāk. Kā katram patīk un garšo.
Nepieciešamie produkti:
350 g ūdens
175 g sviests
šķipsniņa sāls
1,5 glāze milti
5 olas.
LASI VĒL: 23 bērnības delikateses izgatavotas padomju laikos (Foto)
Pildījumam nepieciešams:
500 g biezpiens
500 ml saldais krējums
cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.
– Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties.
– Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi.
– Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad ar karoti.
– Tad ņem nost no plīts un nedaudz padzesē. Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai.
– Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm, jo cepot tās palielināsies. Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.
– Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs. Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī.
Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns.
– Tad atdzesē un pilda. Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu.
– Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas. Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.
Labu apetīti!
Atstāt komentāru