Kāpēc nevajag pelmeņus tieši no saldētavas likt vārošā ūdenī. Būtu zinājusi to ātrāk

Par maz ir saveidot labus pelmeņus, tie vēl jāprot pareizi izvārīt. Vairums ļaužu to dara nepareizi: izņem no saldētavas, liek vārošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra līdz gatavībai. Bieži vien pelmeņi izjūk, tā arī nenonākuši šķīvī. Šodien pastāstīsim, kā vārīt saldētus pelmeņus, lai ēdiens patiesi būtu sajūsmas vērts!

Kā vārīt saldētus pelmeņus

Varētu domāt, ka nav nekā,  kā izvārīt jau saveidotus  pelmeņus. Izrādās, ka tos nevajag no saldētavas uzreiz likt vārošā ūdenī! Bet tā dara vairākums!

Tikko no saldētavas izņemti pelmeņi karstajā ūdenī var salipt. Galu galā skaista un garšīga ēdiena vietā sanāks nesaprotama putra.

Pelmeņi vispirms ir jāatlaidina līdz istabas temperatūrai. To var panākt, iegremdējot tos siltā ūdenī. Tāda procedūra sasaldēto mīklu padarīs elastīgāku, un tas, savukārt, neļaus pelmeņiem salipt.

Bet, ja tu esi aizmirsusi šo lietu un jau salikusi saldētus pelmeņus vārošajā ūdenī, tad ielej katliņā glāzi auksta ūdens. Tas izlīdzinās temperatūru, un pelmeņi saglabās savu sākotnējo formu.

Cik daudz ūdens vajag pelmeņu vārīšanai? Un papildus ir vēl viena svarīga lieta, kura būtu jāzina ikvienam, kas vēlas, lai sanāk gardi pelmeņi.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!